Belföld

Hadházy Ákos Donáth Annát és a Momentumot támogatja az EP-választáson

rtl.hurtl.hu

2024. május 22. 9:22

Hadházy szerint Donáth Annával ugyanazon dolgoznak: hogy az Orbán-kormány ne tudja ellopni az uniós pénzeket.

Hadházy Ákos a Momentumot támogatja a június 9-i európai parlamenti választásokon, mondta el a független országgyűlési képviselő a Momentum friss kampányvideójában – szúrta ki a Népszava.

Donáth Annával régóta ugyanazon dolgozunk: hogy az Orbán-kormány ne tudja ellopni az uniós pénzeket, és ne tudja azokat a saját hatalma építésére és ennek a piszkos politikai rendszernek a finanszírozására használni

– mondta a Momentum videójában Hadházy.

Emlékeztetett rá: a momentumos képviselők elérték, hogy az Európai Unió két éve elzárja az Orbán-rendszer pénzcsapjait, nekik köszönhető, hogy a fideszes oligarchák egyre kevesebbet tudnak lopni. Kitért arra is, hogy Donáth Anna munkájának köszönhetően tavaly másfél milliárd forint ilyen közvetlen támogatás érkezett olyan magyar civil szervezetekhez, akik a kormánytól egy fillért sem kaptak volna. 

Június 9-én európai parlamenti választások lesznek, ne hagyjuk, hogy a Fidesz EU-s pénzből építse tovább a hatalmát. Ehhez pont olyan képviselőkre van szükség az Európai Parlamentben, mint Donáth Anna

– fogalmazott Hadházy Ákos.


A Népszava emlékeztet rá: a közös kiállás már csak annak fényében is érdekes, hogy 2022-ben nyilvánosan is összekülönbözött egymással a két fél. A vitát akkor az Országgyűlés alakuló ülésén való részvétel szolgáltatta: a Momentum megjelent az eseményen, Hadházy Ákos viszont bojkottálta, s emiatt később tette le képviselői esküjét.

Nyitókép: YouTube / Momentum

#Belföld#hadházy ákos#donáth anna#momentum#ep#európai parlamenti választás

Címlapról ajánljuk