Belföld

Fideszeseket marasztaltak el, mert függetlennek tüntették fel magukat Siófokon

rtl.hurtl.hu

2024. május 22. 19:18

Két fideszes jelöltet azért marasztaltak el, mert függetlennek tüntették fel magukat, másik kettő meg a kormánypárt nevét felejtette le a kampányeszközeikről.

Két siófoki fideszes jelöltet, Leányvári Krisztinát és Kalfsbeek Harm Davidot azért marasztalta el a Helyi Választási Bizottság (HVB), mert függetlennek tüntették fel magukat, pedig nem csak a választásokra gründolt helyi egyesület jelöltjei, de a Fidesz és a KDNP-é is – írja a Magyar Narancs.

Két másik kormánypárti képviselő, Mecseki Renáta Ildikó és Incze Domokos csak a kampányeszközeiken felejtették el feltüntetni, hogy a Fidesz és a KDNP jelöltjei is. A lap szerint ők nem azt írták, hogy függetlenek, viszont csak a harmadik jelölőszervezetük, a Jössz-e Egyesület nevét tüntették fel.

A HVB ezt is törvénysértőnek, a választók megtévesztésének minősítette. Mindkét esetben az MSZP tett bejelentést a jogsértő kampányolás miatt.

A cikk szerint azóta a HVB felszólítására átragasztotta az egyik jelölt a plakátját, igaz, a Fidesz logó úgy került rá, hogy nagyon kell keresnie valakinek, hogy megtalálja.

Nyitókép: Facebook/Leányvári Krisztina - Szívvel-Lélekkel Kilitiért 

#Belföld#fidesz#siófok#leányvári krisztina#Kalfsbeek Harm David#mecseki renáta ildikó#incze domokos#önkormányzati választás 2024

Címlapról ajánljuk