Belföld

Házkutatás volt Trippon Norbert újpesti alpolgármesternél

rtl.hurtl.hu

2024. május 21. 15:55

Trippon Norbert szerint a kampány miatt kutakodtak nála az adóhatóság emberei, állítása szerint tanúként és gyanúsítottként sem érintett az ügyben. 

Házkutatás volt Trippon Norbert újpesti alpolgármesternél, az ellenzék közös polgármesterjelöltjénél – derült ki a politikus Facebook-posztjából. Úgy tudjuk, az adóhatóság fiktív számlák miatt indított nyomozást, de Trippon Norbert tájékoztatása szerint ebben ő tanúként és gyanúsítottként sem érintett. 

A politikus azt írta, kedden reggel 6 órakor egy ötfős „NAV-különítmény” hajtott végre házkutatást. 

„Mindösszesen egy magánszerződést vittek magukkal, illetve számlákat, ezeket én magam adtam a kezükbe. Ehhez nem volt szükség erre a felháborító eljárásra, és őszintén sajnálom azt az öt NAV-os nyomozót, akit vélhetően politikai okból küldtek feldúlni egy család békés otthonát. Ha kérték volna, bármikor odaadtam volna ezeket, ehhez nem kell feltúrni reggel hatkor egy otthont”. 

A konkrét ügyről állítása szerint nem rendelkezik pontos információkkal, csak annyit tud róla, hogy a család házának felújításán dolgozó kivitelező ellen indult eljárás. 

„Mint eddig sem titkoltuk, 2019 végén eladtuk korábbi lakásunkat és vettünk egy felújítandó házat Újpesten, melyet jó pár kivitelezővel újítottunk fel, igazolt, legális forrásokból utána következő évben” – írta az újpesti alpolgármester.

Trippon Norbert azt írta: „A házkutatás tudtommal az egyik akkoriban nálunk dolgozó kivitelező évekkel későbbi NAV eljárása miatt történt, vélhetően áfacsalás ügyben, de erről konkrétabb tájékoztatást nem kaptam, mivel az ügyben sem tanú, sem gyanúsított nem vagyok. Így tehetném fel a költői kérdést: Mi közöm nekem építőipari cégek áfa ügyeihez? Hát annyi, hogy 19 nap múlva önkormányzati választások jönnek”. 

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal az rtl.hu megkeresésére azt közölte, hogy a folyamatban lévő büntetőeljárás érdekeire tekintettel nem áll módjukban válaszolni a feltett kérdésekre. 

Frissítés május 27-én: Folyamatosan frissülő cikkünk egyik mondatával kapcsolatban megkerestük Trippon Norbertet is, hogy azt a reakcióval együtt tudjuk megjeleníteni: a kivitelező ugyanis azt állította tanúvallomásában, hogy nem történt valódi munka a házfelújításnál, csak számlákat állított ki pénzmosás céljából. Ezzel kapcsolatban az alpolgármester azt közölte: „Nem is értem, hogy ki miről beszél. Teljes képtelenség azt feltételezni bárki részéről, hogy a tiszta, legális bankszámlapénzt pénzmosás céljából utalna át bárki bárkinek, hiszen legális, tiszta bankszámlapénzen nincs mit tisztára mosni, hiszen az tiszta. A bankszámlánk nem dagadt, hanem apadt, s ezért fogalmilag ez az állítás kizárt és teljes képtelenség”.

Nyitókép: Trippon Norbert Facebook-oldala

#Belföld#trippon norbert#újpest#házkutatás#nav#ma

Címlapról ajánljuk