Belföld

Rosszul lett egy kislány egy borsodi buszmegállóban, egy férfi nem segített, hanem kirabolta

rtl.hurtl.hu

2024. május 21. 11:08

Hiába kérte a férfit, hogy hívjon mentőt neki, kirabolta, majd sorsára hagyta.

A Miskolci Járási Ügyészség vádat emelt egy férfi ellen kifosztás bűntette miatt. A vádirat szerint 2023. január végén egy borsodi településen egy tizenkét éves lány rosszul lett egy buszmegállóban, írja a Telex az ügyészség közlésére hivatkozva.

Amikor a lány a közelben álló férfitól segítséget kért, hogy hívjon mentőt vagy értesítse az édesanyját, a férfi elkérte tőle a mobiltelefonját azzal az indokkal, hogy nincs nála telefon.

A képernyőzárat viszont nem tudta feloldani, ezért visszaadta a készüléket a lánynak. Később meggondolta magát, odalépett a még mindig rosszulléttel küzdő gyerekhez, kivette a kabátja zsebéből a telefonját, és elfutott helyszínről.

A kislányt kifosztó és cserben hagyó férfi hamarosan megint meggondolta magát, visszament, és átadta a telefont a gyereknek. A készülék ekkor azonban már sérült volt, hátlapján és kijelzőjén repedésekkel.

Az ügyészség a büntetett előéletű vádlottal szemben tárgyalás mellőzésével felfüggesztett börtön büntetést indítványozott – közölte az ügyészség.

Nyitókép (illusztráció): Pexels

#Belföld#rablás#kislány#kirabol#borsod#buszmegálló

Címlapról ajánljuk