Belföld

Shakkour Aram a Magyar Nemzet cikkéről: Ennyire gyáva módon nem láttam még embert migránsozni

rtl.hurtl.hu

2024. május 20. 15:25

Shakkour Aram józsefvárosi képviselőjelölt válaszolt a Magyar Nemzet cikkére. Azt írta, hogy olyan embereket támadnak, akik ugyanúgy dolgoznak az országért, mint a Fidesz propagandistái, csak más a bőrük színe, vagy nem szokványos nevük van.

Magyar emberként a cikk címét sem tudom értelmezni: „Nem akarunk woke-keltetőt Józsefvárosban”. Na most, én nem tudom mi az a „woke”, és azt pláne nem értem, hogy a cikk szerzője miért gyalázza gyönyörű magyar nyelvünket ilyen idegen szavakkal

– írta Shakkour Aram, a Szikra Mozgalom képviselőjelöltje a Facebookon a Magyar Nemzet hétfői cikkére reagálva.

A cikket jegyző Szőcs László elsősorban azt kifogásolja, hogy a budapesti VIII. kerületben – ami talán a legsokszínűbb része Budapestnek – olyan jelöltek is indulnak a választáson, akiknek nem magyar nevük van. Egyikük Shakkour Aram, akinek édesapja iraki kurd bevándorló, másikuk a félig egyiptomi Abd El Rahim Ali, a harmadik pedig Camara-Bereczki Ferenc Miklós, aki a nyugat-afrikai Bissau-Guineában született, de ő is Magyarországon nőtt fel és itt is diplomázott.

A Magyar Nemzet szerzője azt írta, hogy „három, Európán kívüli bevándorló-hátterű politikus felbukkanása legalábbis figyelemreméltó még országos viszonylatban is”, majd megjegyzi, hogy „a rasszizmus ronda dolog, ugyanakkor nem vagyunk színvakok sem”. Erre azt írta Shakkour, hogy ennyire gyáva módon nem látott még embert migránsozni. Úgy véli, ez szintlépés a Fidesz háza táján is: 

Magyarországon született, Magyarországon felnőtt, magyar anyanyelvvel rendelkező magyar embereket támadtok, akik ugyanúgy (sőt jobban) dolgoznak az országért, mint a Fidesz propagandistái, csak más a bőrük színe, vagy nem szokványos nevük van.
 


Arra is felhívta a figyelmet, hogy ezek az emberek politizálnak, politikai pozícióba indulnak, legyen ez önkormányzati képviselő vagy EP-képviselőség. „Hiába várnak a propagandisták „a bizalomépítéssel újabb öt évet”, egyre több ilyet fogsz látni, egyre több nem szokványos nevű ember fogja képviselni a magyar lakosságot, a magyar érdeket, hiszen ez az ő érdekük is, ők is ezért az országért, élnek, halnak. Ali Abd El Rahim képviselőjelölt társam felesküdött honvédként a Magyar Nemzet propagandistáinak a védelmére is felesküdött” – olvasható a bejegyzésben. 

Nyitókép: Facebook/Shakkour Aram

#Belföld#józsefváros#woke#shakkour aram#magyar nemzet#migránsozás

Címlapról ajánljuk