Belföld

A Magyar Nemzet szerzője szerint „a rasszizmus ronda dolog”, de a származásuk miatt félni kell az ellenzék jelöltjeitől

rtl.hurtl.hu

2024. május 20. 9:03

Szőcs László attól tart, hogy „törő-zúzó antifások” keltetője lesz Józsefváros, ha félig bevándorló hátterű politikusokat indítanak a választásokon.

Egyre leplezetlenebb a rasszizmus a hazai közbeszédben: nemrég a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke beszélt arról, hogy a fehér bőrű munkaerő behozatala lenne ideális, pünkösdhétfőn pedig a kormánypárti Magyar Nemzet közölt olyan cikket, ami a június 9-i választás ellenzéki jelöltjeinek származását firtatja.

A cikket jegyző Szőcs László elsősorban azt kifogásolja, hogy a budapesti VIII. kerületben – ami talán a legsokszínűbb része Budapestnek – olyan jelöltek is indulnak a választáson, akiknek nem magyar nevük van. Egyikük Shakkour Aram, akinek édesapja iraki kurd bevándorló, másikuk a félig egyiptomi Abd El Rahim Ali, a harmadik pedig Camara-Bereczki Ferenc Miklós, aki a nyugat-afrikai Bissau-Guineában született, de ő is Magyarországon nőtt fel és itt is diplomázott.

A Magyar Nemzet szerzője azt írja, hogy „három, Európán kívüli bevándorló-hátterű politikus felbukkanása legalábbis figyelemreméltó még országos viszonylatban is”, majd megjegyzi, hogy „a rasszizmus ronda dolog, ugyanakkor nem vagyunk színvakok sem”. Ezután azt firtatja, hogy a Magyar Kétfarkú Kutya Párt európai parlamenti listájának vezetője „a félig vietnámi Le Marietta”, és felteszi a megválaszolatlan kérdést: „véletlen lenne ez?”

Szőcs László a cikk végén kijelenti: szerinte a társadalmi integráció „nem egy vagy két nemzedéken át tart”, és attól tart, hogy „a nyugati nagyvárosokban ma látható lánglelkű, törő-zúzó antifásokból, bevándorló woke-fiatalokból álló keltető” alakul ki Józsefvárosban.

 

#Belföld#rasszizmus#magyar nemzet#ep-választás#önkormányzati választás

Címlapról ajánljuk