Belföld

Magyar Péter feljelenti Orbán Viktort

rtl.hurtl.hu

2024. május 18. 18:53

Magyar Péter, a Tisza Párt EP-listavezetője „nagy nyilvánosság előtt elkövetett, jelentős érdeksérelmet okozó rágalmazásért” feljelenti Orbán Viktort a vadiúj fideszes óriásplakátok miatt, amik azt terjesztik, hogy az ellenzékiek háborúpártiak.

 

„A holnapi napon feljelentem Orbán Viktor miniszterelnököt, a Fidesz elnökét aljas indokból, nagy nyilvánosság előtt elkövetett, jelentős érdeksérelmet okozó rágalmazásért” – írta szombati Facebook-bejegyzésében Magyar Péter.

A Tisza Párt EP-listavezetője azért helyezte kilátásba Orbán feljelentését, mert szerinte „a miniszterelnök, a pártja és a propagandistái hetek óta azzal kampányolnak, hogy az ellenzéki politikusok háborúpártiak”. Megjegyezte, a fideszesek most már óriásplakátokon és videós hirdetésekben is ezt terjesztik, ezekről mi is írtunk részletesen ebben a cikkünkben.

 

A TISZA Párt és a mögötte álló szavazók mind békepártiak. Se háborút nem akarnak, se fegyverszállítást. Aki ezzel ellentétes állítást fogalmaz meg, annak bíróság előtt kell felelnie a szavaiért

– írta posztjában Magyar Péter, majd felidézte a Büntető Törvénykönyv rágalmazásra vonatkozó passzusait.

Magyar Péter az EP-kampányban az országot járja, a baranyai helyszínen nyilatkozott az RTL-nek:


Nyitókép: Koszticsák Szilárd / MTI

#Belföld#magyar péter#orbán viktor#feljelentés#óriásplakát#háborúpárti#rágalmazás

Címlapról ajánljuk