Belföld

Magyar Péter hangfelvétele: kétharmad szerint igazak Varga Judit állításai

rtl.hurtl.hu

2024. május 17. 7:57

Még a Fidesz szavazóinak negyede is igaznak gondolja a Magyar Péter hangfelvételén szereplő vádakat, és majdnem minden második fideszes szerint az ügyészségnek ki kéne vizsgálnia azokat.

A Magyar Péter hangfelvételét ismerő magyarok 75 százaléka szerint igazak az abban szereplő vádak és állítások, és 79 százalékuk szerint a hatóságoknak foglalkozniuk kéne az abban elhangzottakkal – derült ki a Publicus Intézet felméréséből, aminek eredményeit a Népszava tette közzé. A közvélemény-kutatás adatai szerint a Fidesz-szavazók 25 százaléka is igaznak tartja, 48 százalékuk pedig kivizsgáltatná az állítást, miszerint valakik befolyásolni igyekeztek az ügyészséget a Schadl–Völner-ügyben.

Masszív többség, a Magyar Pétert ismerők 63 százaléka elhiszi azt az állítását, hogy a kormány és a hozzá köthető üzleti érdekcsoportok maffiaszerűen működnek – írta a Népszava, hozzátéve, hogy még a kormánypártok szavazóinak 20 százaléka is igaznak tartja ezt.

Magyar Péter márciusban hozta nyilvánosságra a felesége, Varga Judit volt igazságügyi miniszter és közte lezajlott beszélgetésről szóló, titokban készített hangfelvételt. Ezen az hangzik el, Rogán Antalék kihúzatták magukat a Völner–Schadl-ügy nyomozati irataiból:


Magyar Péter a hangfelvétel nyilvánosságra hozása után a Híradónak azt mondta, hogy bármilyen normális demokráciában azonnal lemondana a kormány egy ilyen hangfelvétel után, és Varga Juditnak is üzent:


Nyitókép: Magyar Péter, a Tisza párt európai parlamenti listavezetője, a párt alelnöke a debreceni Református Nagytemplom előtt tartott anyák napi nagygyűlésen 2024. május 5-én. Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

 

#Belföld#magyar péter#hangfelvétel#közvélemény-kutatás#felmérés#Publicus Intézet#varga judit#ügyészség#NER

Címlapról ajánljuk