Belföld

Pottyondy Edina bekeményített: Az utcákat elöntötték a kínai önkéntes házmesterek

rtl.hurtl.hu

2024. május 14. 11:53

Pottyondy Edina szerint „Orbán elvtársnak” nem okozott gondot megmagyarázni, hogy miért tiltottak le a kínai konvoj útvonalán demonstrációkat.

„Hiába áll a Szuverenitásvédelmi Hivatal, az utcákat elöntötték a kínai önkéntes házmesterek, akik nemcsak zászlót lengettek, hanem feladatuknak tekintették, hogy kérdőre vonják azokat a gyanús »bennszülötteket« is, akik csak úgy tébláboltak a városban. (…) Hiába feszítettek ki egy tibeti zászlót a Gellérthegy tetején aktivisták, Kína anyácska ezt nem engedte” – kezdte legújabb YouTube-videóját Pottyondy Edina.

Mint arról beszámoltunk, 20 év után érkezett a kínai elnök Magyarországra, de Hszi Csin-ping eseményeire a független sajtó egy részét nem engedték be, az RTL Híradó például egyetlen eseményre sem kapott meghívást. Egy momentumos képviselő szerint kínai követségi önkéntesek járták a várost és ellentüntetőkre, tibeti és tajvani zászlókra vadásztak.

A strandup-előadó, közéleti influenszer új videójában azt mondta, Kína ma a világ vezető „digitális diktatúrája, megfigyelő állama”, ahol Hszi elnök több száz gúnynevét automatikusan tiltja az algoritmus, ha pedig nyilvánosan nevezi valaki Micimackónak, azért börtön jár. „Persze a magyar jobboldalt ez nem zavarja, Peking mégsem Brüsszel, ahol fél órán át nem konferenciázhattak” – tette hozzá.

Orbán elvtársnak nem okozott gondot megmagyarázni, hogy miért tiltottak le a kínai konvoj útvonalán demonstrációkat, vagy miért engedte a magyar rendőrség, hogy a kínai nagykövetség önkéntesei vegzálják a miniszterelnök szeretett népét

– fogalmazott Pottyondy.

A humorista ezután kritizálta a kormányfő magyarázatát, miszerint a Magyarországra érkezőket megilleti a vendégjog, ezt pedig térben el kell választani a tiltakozás jogától, ezért kellett letakarni a tibeti zászlókat Budapesten a kínai elnök látogatása idején. Pottyondy ezután kifejtette véleményét arról, hogy a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen tartott előadást Mahmúd Ahmadinezsád, Irán antiszemita, holokauszttagadó, Izraelellenes exelnöke. „Ennél a vizitnél talán csak az lenne durvább, ha Dr. Mengele adna elő az orvosi egyetemen” – mondta a standupos.

Pottyondy a videóban kitért arra is, milyen sok ember mozgat meg és visz ki az utcára Magyar Péter országjárása során. „Magyar Péter azzal is nagyot ütött, hogy befenyítette a közmédiát, ha nem lesz nyilvános vita, akkor tüntetést szervez” – mondta. Hozzátette, ezt azért árnyalja, hogy eleinte nem szabott feltételeket, aztán mégis, jelen állás szerint a Partizán által szervezett vitára sem megy el, ami „nem a valódi viták iránti tomboló demokratikus lelkesedését mutatja”. Azt viszont elérte szerinte, hogy meghátráljon a hatalom, és rendezzenek EP-listavezetői vitát a köztévében.

Ez nem megsemmisítő vereség, inkább taktikai visszavonulás, jöhetnek még trükkös megoldások. Például, ha a vita moderátorának felkérik Bayer Zsoltot, aki egyenként küld el minden megjelentet a Gulágra, vagy Deutsch Tamás hologramként, mint egy békeangyal vesz részt az eseményen

– játszott el a gondolattal Pottyondy. Hozzátette, bármilyen abszurditás elfordulhat: még az sem zárható ki szerinte, hogy a résztvevők az előző választási eredményeik függvényében kapnak időkeretet.

Kína-kutató: A magyar államkincstár meglehetős problémákkal küzd, a kormány Kínában láthatja az egyik utolsó mentsvárat

A magyar kormány Kínában láthatja a gazdasági növekedés fenntartásának lehetőségét, miután az európai támogatások nagy részéről lényegében lemondott – erről beszélt a Híradónak Matura Tamás Kína-kutató Hszi Csin-ping háromnapos budapesti látogatása után. A nyugati sajtó eközben azt találgatta, hogy mik lehetnek Kína céljai Európában, Magyarországon keresztül.


Nyitókép: Pottyondy Edina / YouTube

#Belföld#pottyondy edina#Hszi Csin-ping#kínai elnök#orbán viktor#kína#tibet#magyar péter#vita#youtube

Címlapról ajánljuk