Belföld

Nem volt hideg víz a Szolnoki MÁV Kórházban

rtl.hurtl.hu

2024. május 14. 17:18

A vasárnapi csőtörés óta akadozott az ellátás. Meleg víz többnyire volt, a szerelés ideje alatt tárolóedényekben moshattak kezet a betegek – értesült az RTL Híradó.

Csőtörés volt vasárnap a Szolnoki MÁV Kórházban, azóta akadozik a vízellátás – értesült az RTL Híradó.  

Az intézmény főigazgatója megkeresésünkre azt közölte, hogy a hidegvíz-hálózatot szakaszosan elzárták, de a melegvíz-ellátás folyamatos volt a kórházban. A meghibásodás az összes osztályt érintette. 

A tájékoztatás szerint a szerelést – annak érdekében, hogy az a lehető legkisebb kellemetlenséggel járjon – május 13-án, a délutáni-esti órákban végezték el, ez idő alatt pedig szünetelt a vízellátás. A munkák miatt kedden még „néhány óráig” nem lesz folyóvíz a kórházban, de ezzel várhatóan teljesen befejeződik a javítás.

Az átmeneti vízhiányról a munkálatok megkezdése előtt értesítették az osztályokat, ahol tartalék vízzel készültek. A főigazgató azt közölte: 

A szerelési folyamat ideje alatt tárolóedényben biztosított a kézmosáshoz szükséges tiszta víz, 

valamint – kiegészítésként – minden kórteremben, a folyosókon, valamint a mellékhelységekben folyamatosan elérhető folyékony fertőtlenítőszer is”. Korábban egyébként még nem volt hasonló eset a Szolnoki MÁV Kórházban. 

Nyitókép: Illusztráció – Pixabay

#Belföld#szolnoki máv kórház#víz#egészségügy#belügyminisztérium

Címlapról ajánljuk