Belföld

Karsai Dániel már csak egy hétre előre tervez

rtl.hurtl.hu

2024. május 11. 13:55

Nagyjából mindent elrendezett már maga körül Karsai Dániel, aki az ATV-nek adott megrázó interjút.

Már nem tud kikelni az ágyából Karsai Dániel, és a beszéd is egyre nehezebben megy neki – mondta el a naphire.hu-nak Török Réka, az ATV riportere, aki a héten beszélt az eutanázia jogáért küzdő alkotmányjogásszal. A lap cikke szerint Karsai Dániel már csak egy hétre előre tervez, és azt is elárulta, hogy nagyjából mindent elrendezett már maga körül.

Az ALS nevű gyógyíthatatlan betegséggel küzdő alkotmányjogász nemrég kegyelmi kérvénnyel fordult Sulyok Tamás köztársasági elnökhöz, aki egyelőre nem válaszolt neki. Az ATV-nek Karsai most azt is elárulta, hogy a strasbourgi bíróság döntésében jobban bízik.

Elmondta, hogy „a lehetőségekhez képest még mindig aránylag jól van, de az nagyon bosszantó, hogy a kommunikációs képességei egyre rosszabbak”. Török Réka úgy fogalmazott: „most először fordult elő velem az, hogy sokszor nem értettem a szavait, pedig nagyon próbáltam koncentrálni”.  Karsai az elbeszélés szerint azt mondta a riporternek, hogy „a lényegre kell koncentrálni, hogy minél értelmesebben töltsem el a hátralévő időt”.

Karsai Dániel április közepén a Házon kívülnek nyilatkozott. Beck Nóra a műsor nézőitől érkezett kérdéseket is feltette a gyógyíthatatlan betegségben szenvedő alkotmányjogásznak:


Nyitókép: Házon kívül

 

#Belföld#karsai dániel#als#életvégi döntés#gyógyíthatatlan betegség

Címlapról ajánljuk