Belföld

Hadházy Ákos is ott lehet Magyar Péter tüntetésén

rtl.hurtl.hu

2024. május 10. 13:19

Ebben a lépésében Hadházy teljesen egyetért Magyarral.

Mint arról beszámoltunk, Magyar Péter üzent az állami média vezetésének, hogy az teljesítse a jogszabályi tájékoztatási kötelezettség és engedje be őket élő adásba. Magyar azt ígérte, ha tíz napon belül nem jelez nekik a közmédia az EP-vita részleteiről, akkor a Kunigunda utcába fogja hívni az embereket.

Hadházy Ákos pénteken Facebookon jelentette be, hogy amennyiben az állami tévé nem teljesíti Magyar ultimátumát, és tüntetés lesz, azon ő is részt fog venni.

„Amúgy nem vagyok biztos benne, hogy a tüntetéstől tartva az MTVA végül nem engedi-e be mégis a vitát a köztévébe. De ha mégsem, akkor természetesen ott leszek a tüntetésen én is. Úgy illik, hogy akkor is megszólaljak, ha egyetértek Magyar Péterrel, még ha ez elmúlt időszakban többször vitatkoztunk is (és minden bizonnyal fogunk még). Ebben a lépésében természetesen teljesen egyetértek akkor is, ha egy tévévita kikényszerítése önmagában nem elegendő. Viszont mindenki tudja, hogy nagyon fontos lépés lehet, ha sikerül” – írja a független képviselő.


Hadházy megjegyzi: „Egészen nyilvánvaló, hogy Deutsch Tamással csak az állami propagandatévében van értelme vitatkozni. Csak így van lehetőség meggyőzni bármiről is azokat a honfitársainkat, akik kizárólag a propagandamédiát nézik és hallgatják, akiket ezért a propaganda meg is tudott téveszteni.” 

A képviselő az ellenékről azt mondta: „Tegnap egy furcsa vita zajlott le az ellenzéken belül is az EP-listavezetői vita helyszínéről. Volt olyan vélemény, hogy »a köztévébe úgysem engednek be minket«, úgyhogy menjünk inkább máshová. Ez a kérdés ugyanakkor messze túlmutat egy tévés vita technikai részleteinél. Annak az ellenzéki politikusnak ugyanis, aki szerint egy hatalomra nem lehet nyomást gyakorolni, el kell gondolkodnia, hogy van-e értelme a munkájának.”

Nyitókép: Facebook / Hadházy Ákos

#Belföld#magyar péter#mtva#köztévé#vita#élő#hadházy ákos

Címlapról ajánljuk