Belföld

Magyar Péter ultimátumot adott az állami tévének: vagy élő tévés vita lesz, vagy tüntetés a Kunigunda utcában

rtl.hurtl.hu

2024. május 10. 6:26

 Ha tíz napon belül nem jelentkezik a közmédia, Magyar Péter tüntetést szervez.

Mint arról beszámoltunk, Magyar Péter csütörtökön Miskolcra érkezett országjárása alkalmából, ahol a 24.hu tudósítása szerint kitért arra is, hogy korábban kihívta nyilvános vitára Orbán Viktort és Gyurcsány Ferencet is, de a „narancssárga és a kék Fidesz két bátor utcai harcosa” inkább Deutsch Tamást és Dobrev Klárát küldené maga helyett. 

A portál szerint Magyar azt mondta, nem akar Deutsch Tamással vitázni, de ha ez az ára annak, hogy két és fél hónap után végre bemehessen a köztelevízióba, akkor áll a dolgok elébe.

A Tisza Párt vezetője a közmédia vezetésének is üzent, hogy az teljesítse a jogszabályi tájékoztatási kötelezettség és engedje be őket élő adásban. Ezen a ponton ígérte meg Magyar Péter, hogy ha tíz napon belül nem jelez nekik a közmédia a vita részleteiről, akkor a Kunigunda utcába fogja hívni az embereket, írja a 24.hu.

„Ott leszünk a köztelevízió III. kerületi, Kunidgunda utcai épületénél, és addig nem megyünk haza, amíg nem engedik meg, hogy beolvassuk a magyar emberek követelését, vagy leüljünk egy élő, egyenes vitára. Deutsch Tamással, Dobrev Klárával, Gyurcsány Ferenccel, Orbán Viktorral vagy akivel akarják. Az a mi köztelevíziónk! Innen is üzenem neki, hogy ha tíz napon belül nincs válasz, ott leszünk sok ezren” – idézi Magyart a portál.

Magyar Pétert a 24.hu-nak megerősítette: fenntartja amit elmondott, ha tíz napon belül nem jelentkezik a közmédia, tüntetést szervez.

Nyitókép: Magyar Péter Debrecenben Fotó: Nagy Attila Károly / rtl.hu

#Belföld#magyar péter#köztévé#mtva#vita#tisza párt#tüntetés

Címlapról ajánljuk