Belföld

G. Fodor Gábor: Egy jókor jött pofon a Magyar Péter-jelenség

rtl.hurtl.hu

2024. május 10. 9:10

Szerinte végül hatalmas kiábrándulást fog okozni Magyar Péter feltűnése az ellenzéki oldalon. 

A Magyar Péter-jelenségnek nem az a lényege, hogy ki Magyar Péter, hanem az, hogy ki áll mögötte – mondta G. Fodor Gábor, a XXI. Század Intézet stratégiai igazgatója az Index Konkrétan Rónai Egonnal című műsorában. 

A politológus egyebek mellett arról beszélt, hogy ami most történik, azt részben lehet önerőből lendületből csinálni, de a modern politika egy üzem, emberek, felület, pénz kell hozzá. Arra a kérdésre, hogy szerinte Soros György áll-e Magyar Péter mögött, azt mondta: „Azt gondolom, hogy azok az erők, amik arra törekednek, hogy megtörjenek egy olyan kormányzatot, amely több, mint bot a küllő között és több, mint tüske a köröm alatt, azok azt látták, hogy a régi ellenzék nem alkalmas a feladat végrehajtására”.

Szerinte ugyanakkor nem arról van szó, hogy felkészítették Magyar Pétert, majd most bevetették, hanem egész egyszerűen így alakultak a politikai történések. Úgy vélte, a baloldali választók jelenleg reményt látnak benne, amit a régi, leszerepelt pártokban és politikusokban már nem. Végül azonban szerinte hatalmas kiábrándulást fog okozni Magyar Péter feltűnése az ellenzéki oldalon. 

G. Fodor szerint két problémával küzdenek a kormánypártok: az egyik a hosszú kormányzás kérdése, a másik, hogy a ciklus közepén vagyunk egy gazdasági visszaeséssel. „Magyar Péter egy jókor jött pofon mindenkinek” – fogalmazott.

Nyitókép: Máthé Zoltán/MTI

#Belföld#G. Fodor Gábor#interjú#magyar péter#választás#fidesz#ellenzék

Címlapról ajánljuk