Belföld

Dobrev Klára keményen beolvasott Magyar Péternek

rtl.hurtl.hu

2024. május 10. 12:10

Dobrev Klára szerint Magyar Péter olyan gyáva, mint Deutsch Tamás, ha ürügyekre hivatkozva kibújik a listavezetői vita alól.

„Ön azt nyilatkozta, hogy »én bárhova elmegyek vitatkozni bárkivel (..), de először a köztelevízióba megyünk«. Pont. Ennyi.

Na álljon meg és vegyen először egy mély levegőt. Hogy hova megyünk először vagy másodszor, így többes számban, nyilvános vitára vagy bárhova, azt nem Ön mondja meg

Sem helyettem, sem nevemben, vagy bárki nevében kérem, így ne beszéljen. Erről a beszédmódról, egyébként is jó lenne, ha leszokna, mielőtt majd azt is elhiszi magáról, hogy így nem csak beszélhet, hanem cselekedhet is. Sajnos láttunk már ilyen jellemfejlődést ott, ahol Ön töltötte az elmúlt évtizedet” – írta Facebook-bejegyzésében Dobrev Klára, a Demokratikus Koalíció európai parlamenti listavezetője. 

A politikus arra reagált, hogy Magyar Péter azt mondta, akkor lenne hajlandó leülni vitázni, ha az állami tévé is közvetíti az eseményt. Azóta azt is bejelentette: 10 napot ad az MTVA-nak, hogy behívja őket vitázni, ha pedig nem enged ennek a kérésnek az állami médium, akkor addig tüntetnek a székház előtt, amíg be nem engedik őket.  

Dobrev Klára Facebook-posztjában azt írta: „Aki azt mondja, hogy CSAK akkor megy el a többi vitára, ha előtte neki Orbán/Rogán megengedte, hogy a köztévében vitatkozzon, az valójában CSAK ki akar bújni a vita alól. Ne bujkáljon a többi vita elől! Orbán és Rogán döntésére akarja bízni magát, a vitát, a választást, az országot? (…) Ne engedje magának, hogy azt hihessük, hogy úgy viselkedik, mint a Fidesz. Orbán is a vita helyett csak szónokol, a fideszesek vita helyett békemenetekre járnak”.

A DK-s politikus azt is megjegyezte: „Ne gyerekeskedjünk! A vitáról vitatkozunk, ahelyett, hogy az ország legfontosabb problémáiról és a megoldásainkról vitatkoznánk! Legyen férfi, nőjön fel a demokratikus politikus feladataihoz!”

Dobrev Klára jelezte, hogy a Partizánban lesz jövő hét pénteken egy listavezetői vita, május 17-én 19.00 órakor. 

Nyitókép: Bruzák Noémi/MTI

 

#Belföld#dobrev klára#magyar péter#vita#mtva#deutsch tamás

Címlapról ajánljuk