Belföld

Két budapesti kórházból vezényelnek neurológusokat Ceglédre

rtl.hurtl.hu

2024. május 10. 20:51

Nincs elég neurológus a ceglédi Toldy Ferenc Kórházban.

Nincs elég neurológus a ceglédi Toldy Ferenc Kórházban, ezért a budapesti Bajcsy-Zsilinszky és a Jahn Ferenc Kórházakból rendelnek ki orvosokat – tudta meg a 444.hu.

A hírt megerősítette a három érintett kórházat irányító Dél-Pesti Centrumkórház kommunikációs igazgatója, Fodor Attila, aki hozzátette: a ceglédi kórház jelezte, hogy „átmeneti humánerőforrás-hiány” miatt nehézségekbe ütközik a neurológiai ellátás, ezért kért és kapott segítséget.

A lap úgy tudja, hogy az orvosokat csütörtökön értesítették az átvezénylésről, és péntekre kellett leadni a listát arról, ki melyik időszakot tudja vállalni május 15-től.

Kiemelik, hogy az ilyen gyors tempó problémás, hiszen az egészségügyi szolgálati jogviszonyról szóló törvény végrehajtási rendelete azt írja el, a kirendelés előtt legalább 10 munkanappal írásban kell tájékoztatni az érintettet. Itt viszont nem maradt ennyi idő.

A 444.hu-nak nyilatkozó orvos szerint egy-egy ember átvezénylését még ki tudják mozogni a betegellátásban, „de ha bármi bejön, már necces.” Ilyen váratlan lépéssel még nem találkozott, azt mondta, náluk ez az első átvezénylés. Szerinte egyébként a lépés a ceglédi betegek életét sem könnyíti meg, ugyanis egy hét alatt nagyjából az informatikai rendszert lehet megtanulni.

A lap hallott olyan pletykát, hogy a választások után, június 30-ával megszűnik a ceglédi neurológiai osztály, de az OKFŐ azt írta, „jelenleg nincs tudomásuk” erről, a cél az, hogy a jövőben is folyamatosan biztosított legyen az ellátás.

Nyitókép: Google Maps

#Belföld#kórház#egészségügy#neurológia#átvezénylés

Címlapról ajánljuk