Belföld

Megszólalt a martonvásári repülőkatasztrófa 26 éves áldozatának édesanyja

rtl.hurtl.hu

2024. május 6. 6:34

Az áldozat öccse is tervezte a repülést, ám erre a felszállásra az időseb testvér ment el. 

A 26 éves Krisztián volt az egyik áldozata annak a repülőbalesetnek, ami április 13-án történt Martonvásár közelében, írja a Blikk.

Mint arról beszámoltunk, lezuhant egy kisrepülő Martonvásár és Ráckeresztúr között. A gépen utazó két férfi meghalt. Sokáig keresték az áldozatokat, akiken a helyszínre érkező mentők már nem tudtak segíteni, pedig mentőhelikopter is érkezett.

A Blikk emlékeztet rá: az Extra EA330 típusú műrepülőt dr. Magyari József vezette. Az egykori szingapúri konzul már jó ideje üzletemberként tevékenykedett, tapasztalt és rutinos pilótának számított. A kisgép 9 óra 30-kor szállt fel a tököli reptérről, majd mindössze három perccel később már Martonvásár felett jártak, aztán néhány perc múltán a kamerafelvételek tanúsága szerint a gép már vezetetlenül repült, mígnem függőlegesen zuhanni kezdett.

A Közlekedésbiztonsági Szervezet  az első vizsgálat alapján arra jutott, hogy a repülés 8. percében a pilóta rosszul lett, s azután már képtelen volt irányítani a gépet, ami a földbe csapódott. A pilóta és utasa is meghaltak.

A lap azt írja, Krisztián jól ismerte pilótáját.

Még közel van a tragédia, így elég hullámzó az állapotunk. Hol jobb, kicsit békésebb órák telnek el, hol nagyon nehéz, küzdelmes időszakok vannak. Hiszünk abban, hogy a békésebb időszakok egyre hosszabbak lesznek, míg a szomorúak egyre rövidebbek

– mondta el a lapnak Andrea, Krisztián édesanyja.

Azon a napon Krisztián és öccse is tervezte a repülést, ám erre a felszállásra Krisztián ment el. A testvére nem hibáztatja magát azért, hogy éppen nem ő ült be a gépbe, mert pontosan tudja, ez nem lenne helyes gondolkodás, írja a lap.

Mi sem tudunk többet, mint ami a sajtóban már megjelent, azaz, hogy a pilóta rosszul lett 

– mondta Andrea.

Az RTL Híradó riportere a helyszínről jelentkezett be,  ahol most már csak a földdel betemetett terület jelzi a becsapódás helyét.

 

Nyitókép: RTL

#Belföld#repülőbaleset#martonvásár#kisrepülőgép#lezuhan

Címlapról ajánljuk