Belföld

Ezekben a budapesti kerületekben már biztosan indul a polgármesteri posztért Magyar Péter pártja

rtl.hurtl.hu

2024. május 2. 20:04

Az egyik jelölt a Színes Erzsébetváros polgármesterjelöltje lett volna, de most már a Tisza Párt színeiben indul.

 A Tisza Párt a VII., a XI. és a XVIII. kerületben is indít polgármesterjelöltet, az ehhez szükséges íveket már fel is vették a párt színeiben indulók – derült ki a Magyar Hang és az Index cikkeiből. 

Ahhoz, hogy a párt fővárosi listát állíthasson, legalább három polgármesterjelöltre van szüksége. Korábban felmerült, hogy a III., a XV. és a XXII. kerületben is indulnának, de ezeken a helyeken a hivatalos választási oldal szerint még nem vette fel senki sem az ajánláshoz szükséges íveket a Tisza Párttól. 

  • A VII. kerületben Lajos Béla, a Színes Erzsébetváros politikusa lesz a jelölt;
  • a XI. kerületben Orbán Árpád Istvánt indítaná polgármesternek a Tisza Párt;
  • míg a XVIII. kerületben Balogh Balázst jelölik a június 9-i önkormányzati választásra.

Lajos Bélának egyébként már kint voltak a plakátjai a kerületben, korábban a Színes Erzsébetváros jelöltjeként lett volna polgármesterjelölt. A valasztas.hu adatai szerint az ő jelölését törölték/visszavonták, és már a Tisza Párt indulójaként lenne polgármester. Egyéni körzetben viszont továbbra is a Színes Erzsébetváros jelöltjeként szerepel. 

Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke május elsején Sümegen, egy kampányrendezvényen arról beszélt, ahhoz már nincs elég idejük, hogy főpolgármester-jelöltet indítsanak és többséget szerezzenek a közgyűlésben, azt viszont megtehetik, hogy fővárosi listát állítanak, amelyhez legalább három kerületben kell polgármesterjelöltet indítaniuk.

Karácsony Gergely főpolgármester azt mondta: „Velem Budapest érdekében csak az nem tud együttműködni, aki nem akar. Ez a Tisza Pártra is érvényes. Tartom, amit mondtam Magyar Péterről: aki le akarja bontani a NER-t, az végső soron használ Budapestnek”.

Nyitókép: Nagy Attila Károly/rtl.hu

#Belföld#tisza párt#magyar péter#jelölt#budapest#főváros

Címlapról ajánljuk