Belföld

Magyar Péter beszélt Hadházy Ákossal a Diákhitel Központ szerződéseiről

rtl.hurtl.hu

2024. április 29. 11:49

Magyar Péter és Hadházy Ákos arra jutott, hogy június 9-ig mindenki foglalkozik a maga dolgaival, utána majd folytatják az eszmecserét.

„A hétvégén sikerült beszélnem Magyar Péterrel az általa aláírt szerződésekről (meg sok minden másról)” – közölte Hadházy Ákos hétfő reggeli Facebook-bejegyzésében.

Az ügy előzménye, hogy múlt csütörtökön Hadházy a Diákhitel Központ Magyar Péter vezérigazgatósága alatt született szerződéseiről posztolt, azt állítva, hogy felesleges és túlárazott szerződéseket írtak alá. Magyar rágalmazással vádolta meg a független országgyűlési képviselőt, majd csörte bontakozott ki közöttük.


„Az egyértelmű tények mellett sok kérdésem is van ezekkel a szerződésekkel kapcsolatban, szívesen feltenném ezeket személyesen önnek” – üzente meg Hadházy Magyar Péternek. A beszélgetésre Hadházy friss posztja szerint valóban sor került. Bejegyzésében elsőként felelevenítette, hogy meglepték őt a reakciók, amikor beszámolt a szerződésekről. A hozzászólások sokszor lehangolóak voltak, de annak mindenképpen örülök, hogy Magyar Péter kész volt beszélni ezekről is.

Megbeszéltük, miben értünk egyet és miben nem. Abban maradtunk, hogy június 9-ig mindenki foglalkozik a maga dolgaival, utána majd folytatjuk az eszmecserét – az általa aláírt szerződésekről is

– írta.

Hadházy hozzátette, az általa látott dokumentumok közt több gyanús dokumentum volt, ezek összességében százmilliós nagyságrendet tettek ki. „A többségét megkérdőjelezhető árú és hasznú tanulmányokra és képzésekre kötötték” – tette hozzá. Hadházy szerint Magyar Péter egyetértett vele abban, hogy az állami cégeknél a médiavásárlási és hirdetési gyakorlat mind hatékonysági, mind árazási szempontból sokszor vitatható.

A konkrét megrendelésre nem emlékezett, azt mondta mindig három ajánlatot tettek az asztalára, bizonyára a többi kedvezőtlenebb volt. Hozzátette, hogy mind a megrendeléseket, mind a teljesítésigazolásokat a jogi igazgató, a kommunikációs igazgató aláírása után látta el kézjegyével, illetőleg többször előfordult, hogy bizonyos megrendeléseket, teljesítésigazolásokat nem fogadott el

– írta a politikus.

Majd így folytatta: „Elmondása szerint egyebek mellett az ilyen szerződések miatt is távozott – saját kérésére, a felügyelő miniszter és Rogán Antal rosszallása ellenére – a Diákhitel Központtól a 2022-es választások előtt. Jelenleg teljesen mellékes, hogy erről én mit gondolok, ezt majd megítélik a választók”. A politikus azonban megjegyezte:

a Balásy-féle kommunikációs szerződések részletes adataiból egyértelműen látszik, Magyar Péter próbálta csökkenteni a propagandakiadásokat.

Hadházy bejegyzésére Magyar Péter is reagált a hozzászólások közt. Megköszönte a találkozót, hozzátéve, hogy a konkrét szereződést és annak árazását 4 év távlatából fejből nem tudja véleményezni, de amint az országjárás során minden megyébe sikerült eljutnia, kész akár közösen is megtekinteni a dokumentumokat és a háttéranyagokat.

Köszönöm, hogy korrektül leírja a bejegyzése második felében, hogy igyekeztem az adófizetői pénzeket minél hatékonyabban elkölteni és csökkenteni a NER médiában a hirdetési és kommunikációs költéseket (eltérően az elődömtől és az utódomtól)

– zárta szavait Magyar Péter.

Magyar Péter elárulta, mit kedvel Orbán Viktorban

Magyar Péter országjárása második hetében Baranyában járt, ahova a Házon kívül stábja is elkísérte. A Tisza párt alelnöke elmondta, milyen embernek ismerte meg Orbán Viktort, és felidézte, milyen volt, amikor a miniszterelnök Brüsszelben előkapott egy köteg 500 euróst. Magyar Pétert még Mohácson, a fideszes fellegvárban is sokan várták – a Házon kívülnek a támogatói is nyilatkoztak arról, miért szeretnének változást az országban.


Nyitókép: Facebook / MTI / Koszticsák Szilárd

#Belföld#magyar péter#hadházy ákos#Diákhitel Központ#szerződés#Balásy Gyula#csörte#vita#találkozó

Címlapról ajánljuk