Belföld

Újraültette a Deák téri virágokat a pénzszóró influenszer, majd küldött Karácsonynak egy puszit

rtl.hurtl.hu

2024. április 26. 15:59

Megelőzte Karácsony Gergelyt a Deák téri virágok újraültetésével a pénzszóró influenszer, Szépréthy Roland.

A péntekre virradó éjjel visszaültette a Deák téri virágokat Szépréthy Roland pénzszóró influenszer, amelyeket ezresekért tülekedő tinédzserek letaposták – írja a Telex.

Karácsony Gergely így hoppon maradt az akciójával, a főpolgármester közösségi virágültetést hirdetett a Deák térre. Minderre azért volt szükség, mert a telefontokokat áruló Mobilfox influenszere, Szépréthy Roland ezres címletekben kétmillió forintot szórt szét a pénzre éhes hétezres tömeg pedig teljesen letaposta a Deák téri virágágyat.

Szépréthy egy TikTok-videóban vállalta a felelősséget az esetért, Karácsonynak pedig azt üzente, „ne rajtam keresztül próbáljon meg magának politikai figyelmet szerezni, ugyanis máshogyan is be lehet kerülni az újságokba”.

Az influenszer egy Instagram-üzenetben számolt be az ültetésről, azt írta

Virágültetés pipa, Karácsonynak pedig: puszi.


A főváros a pénzszórás szervezői ellen jogosulatlan reklámtevékenység és közterülethasználat már korábban eljárást indított.

Csaknem két hete taposták egymást gyerekek a Deák téren, miközben influenszerek 2 millió forintot szórtak szét köztük. A médiahekknek tűnő esemény úgy jött létre, hogy miután a Mobilfox nevű cég állítólag kirúgta a reklámarcukat, Szépréthy Roland – megint csak állítólag – ellopta a cég TikTok-csatornáját, ahol részesedést követelt a cégből az alapító Diller Kevintől.

Szépréthy pedig már azt ígérte, ha ez megvalósul, 2 millió forintot szór le a cég irodájának tetejéről. Ez meg is történt a cég Dalszínház utcai telephelye előtt, ahol hatalmas tömeg gyűlt össze tizenévesekből, akik gyakorlatilag egymást taposták a bankókért.

Az esemény másik arca, Diller Kevin egyértelműbben fogalmazott:

Hogyha most dönthetnék újra, akkor a pénzosztás részét már nem csinálnám.


Az összejövetelt megcsinálná, annak szerinte volt egy jó közösségépítő hangulata: énekeltek az emberek. Diller Kevinről itt többet is megtudhat:


Nyitókép: Facebook/Bardóczi Sándor

#Belföld#deák tér#pénzszórás#szépréthy roland#mobilfox#virágültetés#karácsony gergely

Címlapról ajánljuk