Belföld

Hirtelen megjelent Orbán Viktor, miközben Karácsony Gergely és Ungár Péter az összefogásról tárgyaltak

rtl.hurtl.hu

2024. április 26. 17:36

Avagy így szervezzen az ember tárgyalást Schmidt Mária éttermébe.

Még 2023 decemberében tárgyalt Karácsony Gergely főpolgármester, és Ungár Péter, az LMP elnöke a fővárosi együttműködésről Schmidt Mária budapesti éttermében, amikor egyszer csak hirtelen megjelent itt Orbán Viktor miniszterelnök, írja a Gulyáságyú.

A lap szerint egy pénteki háttérbeszélgetésen anekdotázott arról Karácsony, hogy amikor Vitézy Dávid indulása még kérdéses volt, Ungárral az I. kerületi Marischkában ült le egyeztetni egy lehetséges együttműködésről. A lap megjegyzi: a Marischkának helyet adó épület Ungár Péter, az édesanyja, Schmidt Mária és testvére érdekeltsége, a BIF Nyrt. tulajdonában van, az étterem Ungáré.

Karácsony arról beszélt, hogy döcögősen haladtak a tárgyalások, amikor a vendéglőbe hirtelen belépett Orbán Viktor, aki munkatársaival, Havasi Bertalan miniszterelnöki sajtófőnökkel és a kormányfő közösségi média felelősével, Kaminski Fannyval vacsorázott itt. Karácsony felidézte:

Orbán köszönt Ungárnak, neki viszont nem, aztán leült étkezni.

A főpolgármester a helyzetet szürreálisnak nevezte. „Orbán csak nézett ki az ablakon”, majd elmondása szerint kisvártatva azt javasolta Ungár Péternek, hogy hagyják is abba az egész megbeszélést. Ezután Karácsony csakhamar távozott is, de még odaszólt Orbánnak, hogy „boldog karácsonyt”, amire a miniszterelnök „áldott karácsonnyal” reagált.

Karácsony még látta, hogy Orbán és Ungár beszélgetésbe elegyednek. Szavait így zárta: „Amikor azt mondom az LMP-re, hogy proxy-Fidesz, akkor ezekre az esetekre hagyatkozom”. Ungár később Karácsony ellenfele, Vitézy Dávid mögé állt be a kampányban.

Ungár Péter megerősítette a lapnak az eset megtörténtét, és azt is elmondta, hogy ő is meglepődött a miniszterelnök megérkeztén. Szerinte viszont „vicc”, hogy Karácsonynak most, hónapokkal később jutott eszébe az eset.

Nyitókép: 99 Mozgalom / MTI / Miniszterelnöki Sajtóiroda / Fischer Zoltán

#Belföld#orbán viktor#karácsony gergely#ungár péter#étterem#schmidt mária#lmp#főpolgármester#tárgyalás

Címlapról ajánljuk