Belföld

Orbán Viktor: A kétbalkezes vezetőknél még egy szépségversenyen is többet tudnak a világbékéről

Nagy Attila KárolyNagy Attila Károly

2024. április 25. 11:12

A CPAC Hungary, azaz a Konzervatív Politikai Akció Konferencia budapesti rendezvény első napján Orbán Viktor volt a vezérszónok, aki egyebek mellett egy új, szuverenista világrend eljöveteléről beszélt, amihez vezető úton az első nagy csaták az idei választások lesznek.

Beszédet mondott a magyar kormányfő csütörtök délelőtt a Konzervatív Politikai Akció Konferencia budapesti rendezvényén (Conservative Political Action Conference, CPAC Hungary).

Az  Alapjogokért Központ által szervezett harmadik budapesti CPAC fő témája a békepártiság, a woke-ellenesség és a szuverenitás, a csütörtökön kezdődött kétnapos rendezvényen a meghívottak egyebek mellett a Nyugat igazi civilizációs értékeiről, az Isten-haza-család hármas egységéről beszéltek, beszélnek. „Mi vagyunk a wokebusters, és idén lecsapoljuk a mocsarat” – mondta április elején a budapesti CPAC-ról Szánthó Miklós, az Alapjogokért Központ főigazgatója.

A CPAC első napján a vezérszónok Orbán Viktor volt, aki fél 11-kor lépett színpadra.

A miniszterelnök azzal kezdte beszédét, hogy Magyarország mostanság sokat szerepel a hírekben, annak ellenére, hogy kis ország, kis hadsereggel, középerős GDP-vel. „A szerénység tehát indokolt” – fogalmazott Orbán Viktor, majd megmagyarázta a figyelmet: „Valószínűleg azért esik rólunk sok szó, mert ez egy olyan nép, ami tapodtat sem enged a függetlenségéből.”

Miközben egész Európát elöntötte egy progresszív liberális óceán, itt csodák-csodájára megmaradt egy konzervatív sziget, amely dacol a liberális dagállyal, a brüsszeli égzengéssel, sőt a washingtoni hurrikánnal. És győz, újra és újra győz. Isten hozta önöket az Island of Difference földjén

– üdvözölte a CPAC Hungary meghívott vendégeit. 

„Ez egy olyan konzervatív konferencia Európában, amit nem akaranak betiltani, aminek szervezőit nem fenyegetik meg, nem fenyegetik családját, olyan konferencia, amit nem rúgnak ki egyik helyről a másikra” – mondta, utalva a múlt heti brüsszeli NatCon-ra, amit nem volt egyszerű, de végül sikerült megtartani, ezért gratulált is a szervezőknek, majd arról beszélt, hogy szerinte Magyarországon nem fordulhatna elő olyasmi, mint Brüsszelben: 

Itt máshogy mennek a dolgok, minden ellenkező híresztelésekkel szemben itt jogállam van. Én ha akarnám se tudnám megüzenni egy magyar bíróságnak, hogy mi a helyes döntés. Ha üzennék is, dafke az ellenkezője történne.

Orbán szerint Brüsszelben, „az európai liberálisok paradicsomában” már megvalósult az európai progresszív élet. „A régi vicc jut erről eszembe a diktatúra idejéből. Tessék mondani ez már a kommunizmus, vagy lesz még rosszabb is?”

Orbán Viktor ezután méltatta a meghívott konzervatív politikusokat, külön kiemelve a georgiai kormányfőt, akit nagy sakkjátékosnak nevezett (és aki ellen odahaza tíz napja zajlanak a tömegtüntetések), illetve Mateusz Morawieckit, volt lengyel kormányfőt, akivel régi harcostársként együtt küzdött Brüsszelben a nemzeti konzervatív értékekért, amiket a progresszív baloldal el akar törölni.

Ezután rátért a közelgő választásokra.

Tavaly arról beszéltem, hogy Magyarország a progresszív liberális vírus elleni kísérleti laboratórium. Az idei év a gyakorlat éve. Választások lesznek. Ezeket a választásokat meg kell nyerni. Változik a világ, nekünk ezen változások közt kell győznünk.

– beszélt a június 9-i európai parlamenti választásokra, valamint az őszi amerikai elnökválasztásra utalva.

A választásokon a konzervatívoknak a progresszív liberálisokkal kell megküzdenikük, akik érzik is a vesztüket, de az a baj, hogy most még ők vannak hatalmon. „Veszélyesek, nem félnek használni fegyvereiket. Készek bevetni az intézményeket ellenünk. Ahogy mondják: Weaponized Institutions.”

Ez történik velünk magyarokkal és ez történik Trump elnök úrral Amerikában. Szurkolunk neki, hogy ne csak a választásokon, de a bíróságon is vívja ki saját igazát.

Orbán előadásában kitért arra, hogy szerinte mik a progresszív liberálisok politikai módszerei:

  1. Átfogalmazzák, hogy mi a normális. „A háború béke, a szabadság szolgaság, a tudatlanság erő” – idézte George Orwell 1984-című regényének szállóigévé vált politikai szlogenjét, amivel arra utalt, hogy a progresszív liberálisoknak a normális homlokegyenest az ellenkezőjét jelenti. Például szerintük „a migráció erőforrás, mondják, miközben nő a bűnözés”.
  2. A kifordított normalitást állami eszközökkel kezdik terjeszteni, azt üzenve, hogy „aki mást gondol az problémás, azzal valami baj van, aki ellentétes véleményen van az tudatlan vagy őrült.”
  3. „Elterjesztik rólad, hogy mivel veszélyes nézeteket vallasz, biztonsági kockázatot is jelentesz. Rádküldenek valami factcheckert vagy őrkutyát, ami megállapítja, hogy radikális vfgy, akinek a szólásszabadságát korlátozni lehet.”
  4. „Rád uszítják a liberális sajtót, jön a közösségi médiában a feljelentgető álprofilok garmadája.”
  5. „Ha még talpon vagy, akkor az állami szervek is akcióba lépnek, annyi beadvány érkezik hozzájuk, hogy kötelességük lesz vizsgálódni utánad, és megállapítják, hogy a vádak igazak.”

Ezt csinálják Magyarországgal Brüsszelben, a konzervatívokkal az európai fővárosokban, és ez történik az USA-ban, amikor Donald Trump elnök urat le akarták húzni a szavazólapokról.

„Ennek most véget vethetünk. Idén, ha a jóisten is úgy akarja, akkor lezárhatjuk a progresszív liberális világrend korszakát” – mondta Orbán, aki szerint az a világrend elbukott, háborúkat, káoszt és békétlenséget, gazdasági összeomlást, a családoknak elszegényedést, romló közbiztonságot hozott.

Orbán ezután arról beszélt, hogy a liberálisok a világot demokráciákra és autokráciákra osztották, és feladatuknak a demokrácia importálását tekintették, ami hegemóniát és békét teremt majd. De olyan vezetőik voltak, akik alkalmatlanok erre a feladatra, hibát hibára halmoztak:

Ezeknél a kétbalkezes vezetőknél még egy szépségversenyen is többet tudnak a világbékéről.

Szerinte eljött a soha vissza nem térő alkalom, hogy a konzervatív erők egy másik világrendet, egy szuverenista világrendet alkossanak.

Orbán felvázolta, hogy milyen lesz ez az új világrend: nem lesz benne globális ideológia, amihez mindenkinek igazodnia kell, a saját nemzeti érdekük határozza meg a nemzetek mozgását, és a nép, a nép által választott képviselők,

nem pedig NGO-k, szélfútta akadémikusok mondják meg mit kell csinálni. A Soros-féle nyitott társadalom helyett védett társadalom lesz, ahol a családalapítás érték, a családokat, mint a társadalom legfontosab intézményét, védik.

Orbán végezetül arra hívta fel az egybegyűltek figyelmét, hogy „választások előestéjén vagyunk, merjük kimondani, hogy a liberális hegemónia rosszabb hellyé tette a világot, háborút hozott oda, ahol korábban béke volt, káoszt szított, ahol rend volt. E régi világnak képviselői ott ülnek Brüsszelben, és ugyan nem dolgom beavatkozni az amerikai politikába, de attól tartok, ott ülnek Washingtonban is.”

Zárszavában a magyar kormányfő az alábbi szavakkal hívta harcba a nemzeti konzervatívokat:

Make America Great Again, Make Europe Great Again! Nyergeljünk, vértezzük fel magunkat, irány a csatamező! Emlékezetes hetek várnak ránk, fel győzelemre!

Az eseményen Orbán Viktor miniszterelnök előtt Irakli Kobakhidze, Georgia miniszterelnöke szólalt fel, a továbbiakban beszédet mond három volt kormányfő, hét miniszter, tíz pártelnök szerte a világból – például Geert Wilders, a holland Szabadságpárt (PVV) és Santiago Abascal, a spanyol VOX vezetője –, valamint három amerikai politikus a Republikánus Pártból, köztük Markwayne Mullin szenátor, egykori ketrecharcos és Keith Self kongresszusi képviselő, egykori deszantos. Az esemény egyik csúcspontja Donald Trump, volt amerikai elnök videóüzenete lesz pénteken.

Nyitókép: Koszticsák Szilárd / MTI

#Belföld#orbán viktor#cpac#budapest#beszéd#konzervatív

Címlapról ajánljuk