Belföld

Magyar Péter pártja beveheti Budapestet: polgármester-jelölteket indíthatnak több kerületben is

rtl.hurtl.hu

2024. április 25. 7:42

Nem csak Európai Parlamenti választáson indul Magyar Péter pártja, a budapesti önkormányzati választásokon is megmérettetik magukat. 

Három budapesti kerületben is indít polgármester-jelöltet Magyar Péter pártja, ami a Fővárosi Közgyűlésben is szeretne saját képviselőket – írta az Index. A lap információi szerint a Tisza Párt 

Újbudán, Rákospalotán és Budafok-Tétényben indít saját polgármester-jelöltet. Mindhárom helyen DK-s jelölt indul a fideszes jelölttel szemben.

Az Index cikke szerint a Tisza Párt napokon belül bejelenti a saját fővárosi listáját. A lap értesülései szerint a párt több forgatókönyvet is számításba vett, és végül úgy döntöttek, hogy nem indítanak jelöltet a főpolgármesteri címért, inkább három kerületben indítanak saját polgármesterjelöltet azért, hogy megfeleljenek a listaállításhoz szükséges feltételeknek.

Magyar Péter: még nincs döntés

Az Index hírére Facebook-oldalán reagált Magyar Péter. A Tisza Párt alelnöke közölte:

Az Index-en ma megjelent híreket a TISZA Párt fővárosi indulása kapcsán nem tudom megerősíteni, mert ezzel kapcsolatban még nem hoztunk döntést. Természetesen mind a fővárosi, mind a megyei listákon való indulást is mérlegeljük, hiszen a helyi szintű képviseletünk segítene a hatalmi elit pártjainak országos színtű leváltásában.

Megyei listákat is állítanak

Magyar Péter hétfőn az rtl.hu-nak elmondta, hogy terveik szerint indulnak az önkormányzati választáson, a megyei listákon lehet majd a pártjukra szavazni, emellett egyre több helyen sikerül megállapodni polgármesterségért, képviselőségért induló civil jelöltekkel a támogatásról.


Nyitókép: Magyar Péter a Nemzeti menet és demonstráció egy új Magyarországért című rendezvényen a budapesti Kossuth Lajos téren 2024. április 6-án. Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

#Belföld#magyar péter#tisza párt#önkormányzati választás 2024#budapest#Európa

Címlapról ajánljuk