Belföld

Gattyán pártja pénzt ígér azoknak a településeknek, ahol megválasztják a jelöltjüket

rtl.hurtl.hu

2024. április 24. 17:13

Az egymilliárd forintot körbe is hordozzák az országban.

Az önkormányzati választási kampányban is felbukkant a pornóiparban meggazdagodott Gattyán György által alapított Megoldás Mozgalom (MEMO), ami a 2022-es országgyűlési választáson a szavazatok 1,04 százalékát szerezte meg. A párt, ami tavaly luxuskabriókkal vonult fel az alulfizetett tanárok mellett, most egy kampánybusszal járja az országot, amiben egymilliárd forint készpénzt hordoznak körbe – írja a 444.

Azt állítják, hogy a pénzt meg lehet érinteni, tapogatni, szagolni, az összeget pedig szét fogják osztani azon települések között, ahol MEMO-s jelöltet választanak meg polgármesternek. Még nyereményjátékot is hirdettek: azt ígérik, hogy hetente egymillió forintot kisorsolnak azok között, akik regisztrálnak a weboldalukon és beírják, hogy mire költenének egymilliárd forintot a településükön.

A 444 azt írja, hogy – mint az a TASZ választási kisokosában szerepel – választás rendje elleni bűncselekmény, ha a választásra jogosult személyt anyagi juttatással befolyásolni törekednek, bár ebben az esetben a jogi megítélést árnyalja, hogy a juttatást nem maguk a választók, hanem a településük kapná.

Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

#Belföld#önkormányzati választás#gattyán györgy#megoldás mozgalom

Címlapról ajánljuk