Belföld

Luxusautókkal hívta fel a figyelmet az alulfizetett tanárokra a Megoldás Mozgalom

rtl.hurtl.hu

2023. szeptember 1. 13:34

A párt állítja, egyébként kabrió trabantokkal is megtartották volna a felvonulást, ha be tudják szerezni. 

Budapesten akciózott a Gattyán György-féle Megoldás Mozgalom pénteken. A párt szolidaritást akart vállalni a szeptember elsején tiltakozó szakszervezetekkel, tanárokkal és diákokkal, ám mindezt sajátos módon tette: a szociális érzékenység jegyében luxuskabriókkal vonultak fel a főváros utcáin – szúrta ki a Telex.

„A pedagógusok méltatlanul alulfizetettek, a presztízsük megtépázott, a bérük rendezésére tett korábbi kormányzati intézkedések, ígéretek eddig kudarcot vallottak” – áll a párt közleményében. 

Huszár Viktor a Megoldás Mozgalom elnöke azt mondta a felvonuláson, hogy egy országnak a „lehető legtöbbet kell költenie az oktatásra, hiszen ez egy ország legjobb befektetése”. A lap emlékeztet: a magyar tanároknak jelenleg

nagyjából 20 életet kéne végigdolgozniuk, hogy vegyenek egy luxuskabriót.  

A lap megkeresésére az akció után közölték: az autók nem a párt tulajdonában vannak, azokat csak bérelték. Hozzátették, szerintük a tanárokkal való szolidaritás nem az anyagi helyzettől függ. „Ha tudtunk volna szerezni, akkor cabrio trabantokkal is megtartottuk volna a figyelemfelhívást” – írták.

A megmozduláson a párt szerint mintegy száz aktivista és több tucat autó vett részt, a felvonulásról egy videót is megosztottak a Facebookon:

 

A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének tiltakozásáról és a tanárok helyzetéről Csermák Tibor, a PDSZ Országos Választmányának tagja beszélt a Reggeliben:


Nyitókép: Facebook / Megoldás Mozgalom

 

#Belföld#megoldás mozgalom#luxuskabrió#felvonulás

Címlapról ajánljuk