Belföld

A Meta szerint Horváth Csaba önkormányzati pénzből kampányol Zuglóban

rtl.hurtl.hu

2024. április 22. 16:42

A zuglói önkormányzat azt állítja, a Facebook kezelőfelületén tévesen szerepel, hogy ők finanszírozták volna Horváth Csaba polgármester hirdetését.

„Számomra Zugló az első! Legyen szó Zugló építéséről, zöld jellegének erősítéséről, a közbiztonság javításáról vagy az egészségügyi rendszerünk fejlesztéséről, egyetlen dolog biztos: közösen fogunk dolgozni Zugló jövőjén. Arra kérem most Önöket, hogy támogassanak aláírásukkal a közelgő önkormányzati választásokon, hogy folytatni tudjuk a közös munkát Zuglóért” – írja Horváth Csaba zuglói polgármester abban a facebookos hirdetésben, amelyet a Meta adatbázisa szerint a zuglói önkormányzat finanszírozott.

A hirdetésben azok a helyszínek voltak felsorolva, ahol aláírással lehet támogatni Horváth újabb indulását, a Meta szerint két nap alatt 45-50 ezer forintot költöttek rá.

A Telex megkereste az önkormányzatot, akik azt állítják, hogy a Facebook kezelői felületén tévesen Zugló Önkormányzata lett megjelenítve a finanszírozó megnevezésénél, noha a hirdetést Horváth Csaba finanszírozta a saját, a hirdetésekhez rendelt bankkártyájáról.

A Meta adatbázisa alapján Horváth Csaba oldalának hirdetéseit rendszeresen finanszírozza a zuglói önkormányzat. A momentumos Rózsa András szerint az önkormányzat az elmúlt években legalább 3 millió forintot költött a polgármester saját Facebook-oldalának hirdetésére.

Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

#Belföld#meta#facebook#hirdetés#horváth csaba#zugló#önkormányzat

Címlapról ajánljuk