Belföld

Závecz szerint Budapesten sokan a kormánnyal szemben fognak szavazni

rtl.hurtl.hu

2024. április 20. 9:59

Záveczék azt mérik, hogy a kerületek többségében az ellenzéki polgármesterek újrázhatnak majd.

A főpolgármesteri posztért zajló küzdelemben Karácsony Gergely, Vitézy Dávid és Szentkirályi Alexandra az erősorrend a közvéleménykutatók jelenlegi adatai szerint, derül ki az Én Budapestem Závecz Tiborral készített interjújából. A Závecz Research vezetője szerint a kormánnyal szembeni szavazatok túlsúlya várható a fővárosban, ahol sokan támogatják az önálló budapesti entitást.

A kerületek többségében az ellenzéki polgármesterek újrázhatnak majd, bár Magyar Péter indulása miatt a helyzet egyes körzetekben nehezen kalkulálható.

A kutatók szerint Karácsony Gergely jelenleg 38-40 százalékon áll a fővárosi népesség körében, míg Vitézy Dávid támogatottsága 22 százalék körül mozog. Szentkirályi Alexandra 16 százalékon áll a legfrissebb adatok szerint. A kerületi eredményekben az ellenzék vezetőinek újra meg kell küzdeniük a polgármesteri pozícióért, bár néhány helyen konfliktusok és új kihívók nehezítik a helyzetüket.

A közvélemény-kutatások és a jelöltállítások folyamatosan változó képet mutatnak, különösen Magyar Péter indulása miatt, ami sok szavazót elvonhat az ellenzéki pártoktól, de a végső eredményt még nehéz megjósolni.

Nyitókép: Mónus Márton / MTI

#Belföld#Závecz Tibor#közvéleménykutatás#politika#választás

Címlapról ajánljuk