Belföld

Tarr Zoltán elvállalta, ott lesz Magyar Péter EP-listáján

rtl.hurtl.hu

2024. április 20. 10:09

Korábban nem szívesen vállalt volna politikai szerepet.

Tarr Zoltán, református lelkész, nemrégiben elfogadta Magyar Péter felkérését, hogy legyen a Tisza Párt EP-listájának harmadik helyezettje, bár korábban kijelentette, hogy igyekszik kerülni a politikai szerepvállalást, írja a Népszava. Elbocsátották állásából egy minisztériumi háttérintézményből, amiért részt vett a Magyar Péter által meghirdetett tömegdemonstráción. Az elbocsátást politikai indokokra vezeti vissza.

Tarr Zoltán jelenlegi helyzetében jogi lépéseket fontolgat, mivel úgy érzi, hogy elküldése politikai motivációkból történt. Bár korábban úgy nyilatkozott, hogy igyekszik elkerülni a politikát, mostani döntésében azt látja, hogy az adott helyzetben az elvállalt politikai szerepvállalás a legjobb módja az általa vallott elvek képviseletének.

Tarr Zoltán kritizálta Balog Zoltán református püspököt a Kossuth téren, és követelte lemondását. Mostani politikai szerepvállalásával is azt szeretné elérni, hogy az egyház megszabaduljon azoktól a problémáktól, amelyeket a püspöksége idején látott. Tarr Zoltánnal nemrég hosszú interjút készített az rtl.hu, amit itt lehet elolvasni.

Tarr Zoltán az RTL-nek korábban azt mondta, hogy számított a következményekre, de továbbra sem fél:

Nyitókép: Nagy Attila Károly / rtl.hu

#Belföld#tarr zoltán#magyar péter#tisza párt#EP-lista

Címlapról ajánljuk