Belföld

Kutyapárt-DK miniháború a Hegyvidéken: egymásnak mentek az ellenzéki pártok

rtl.hurtl.hu

2024. április 19. 18:59

Egymást vádolják azzal, hogy a másik a Fideszt segíti.

Újabb akadálya lett a XII. kerületben, hogy simán legyőzzük a Fideszt: A DK-s Élő Norbert – így kezdte Facebook-bejegyzését a Magyar Kétfarkú Kutya Párt (MKKP). Kovács Gergely, a párt társelnöke fölényesen, 60 százalék fölötti eredménnyel nyerte meg a hegyvidéki polgármester-jelöltségért kiírt ellenzéki előválasztást:


Most a párt arról ír, hogy az előválasztás eredményének ellenére „Norbi az elmúlt 4 napot azzal töltötte, hogy összehozza a Fidesz győzelmét a XII. kerületben. Komoly munkát végzett, igaziból többet dolgozott ebben a pár napban, mint az elmúlt 5 évben.”

Állítólag élő Norbert először az MKKP kompenzációs listáján akart szerepelni, aztán azzal zsarolta őket, hogy 

ha nem indulhatnak a megbeszéltek ellenére ők 4 körzetben, akkor a DK majd elindul a Kutyapárt ellen minden egyéni körzetben. Aztán jött, hogy ne induljon a Kutyapárt Óbudán meg Újpesten meg a VII. kerületben, mert különben összehozza a fideszes győzelmet a Hegyvidéken.

A posztban kiemelik, hogy őket nem lehet zsarolni, „így Norbi arra jutott, hogy akkor a DK elindul az összes egyéni körzetben a kerületben, ahol a Kutyapárt. Norbit a P, az LMP, a Jobbik és a Momentum elhajtotta, a csodálatos szocialista párt egyelőre vele tartana.”

Élő Norbert és a DK reagált

Péntek este a DK, illetve Élő Norbert közleményben reagált. Ebben Élő arról ír, hogy a DK a kerületi előválasztást megelőző Kutyapárt-Momentum paktumról nem is tudott, azt előlük eltitkolták. Érvelése szerint így ez a paktum a A DK-t – és a kerületben működő többi pártot – nem köti, nem is kötheti, hiszen abban nem is vettek részt, most pedig ezt akarják lenyomni a torkukon. 

Lássunk tisztán. Nem a DK, hanem a Kutyapárt az, amely a Fideszt segíti a fővárosi kerületekben azzal, hogy ellenjelöltet állít a közös ellenzéki polgármesterekkel, polgármester-jelölttel szemben például az I, a III., a IV., a VII. kerületekben. Miközben korábban ennek az ellenkezőjét nyilatkozták

– áll a közleményben.

Élő Norbert szerint még egy viccpárttól is túlzás, hogy abban a kerületben, ahol ők adnák a közös polgármester-jelöltet, ott számon kérik a többi párt támogatását, de ahol nem ők, ott ellenjelöltet állítanak vele szemben.

Nyitókép: Kovács Attila / MTI, Mohai Balázs / MTI

#Belföld#előválasztás#dk#élő norbert#mkkp#hegyvidék

Címlapról ajánljuk