Belföld

Mesterséges intelligencia épül a Facebookba és a Messengerbe

rtl.hurtl.hu

2024. április 19. 14:21

A Meta saját mesterséges intelligenciája beépül mindenhova, a WhatsApp sem menekül.

A Meta hirtelen kihívóval állt elő a ChatGPT számára az AI-alapú chatbotok piacán. Az új Meta AI-asszisztens nemcsak az Instagram, a Facebook, a WhatsApp és a Messenger platformokon lesz elérhető, de még egy külön weboldalt is kap meta.ai címen.

Mark Zuckerberg szerint ahhoz, hogy felvegyék a versenyt, fejleszteniük kell, a Meta ezért már be is jelentette a továbbfejlesztett Llama 3 nevű nyílt forráskódú nyelvi modellt, amely állítólag már most felülmúlja a vetélytársakat teszteken, írja a The Verge.

A Meta tervei szerint hamarosan több milliárd felhasználót fognak elérni a különböző platformokon. Az újítások közé tartozik, hogy a Meta AI-asszisztens integrálja a Bing és a Google valós idejű keresési eredményeit (tehát ötvözi őket), emellett pedig lehetővé teszi animált GIF-ek létrehozását.

Bár az új felület már több országban elérhető, Magyarországon még várat magára. A Llama 3 továbbfejlesztett verziójának publikálása előtt még frissítésekre kell számítani, és további érdekesség, hogy ezek a modellek nem Meta-felhasználói adatokból épülnek fel, hanem nyilvános internetes adatok és mesterséges intelligencia által generált adatok keverékét használják.

Nyitókép (illusztráció): Pexels

#Belföld#mesterséges intelligencia#WhatsApp#instagram#facebook

Címlapról ajánljuk