Belföld

Dúró Dóra feljelenti Magyar Pétert: Ő volt 14 évig a Fidesznek és különböző háttérszerveinek fizetési listáján

rtl.hurtl.hu

2024. április 19. 19:27

Magyar Péter azt állította: a Mi Hazánk alelnöke, Dúró Dóra heti rendszerességgel egyeztet Kocsis Mátéval, a Fidesz frakcióvezetőjével. 

Dúró Dóra nem egyeztet Kocsis Mátéval, és „Magyar Pétert a Mi Hazánk Mozgalom feljelenti rágalmazásért, a párttal kapcsolatos kijelentései miatt” – ezt írta a Telex megkeresésére a Mi Hazánk. 

Az ügy előzménye, hogy Magyar Péter korábban a Telexnek arról beszélt, hogy a Mi Hazánk alelnöke, Dúró Dóra heti rendszerességgel egyeztet Kocsis Mátéval, a Fidesz frakcióvezetőjével. Magyar szerint ezeken az egyeztetéseken például arról van szó, hogy milyen olyan javaslatokat nyújtson be a Mi Hazánk, amiket a Fidesz maga nem akar beterjeszteni. A Tisza Párt alelnöke emellett azt állította, hogy a Mi Hazánkból egyes képviselők rajta vannak a Fidesz fizetési listáján is.

A Telex arra is rákérdezett,m hogy valóban vannak-e a Mi Hazánkból képviselők a Fidesz fizetési listáján, és ha igen, kik, ők pedig milyen gyakorisággal, mennyi pénzt kapnak? A Mi Hazánk, illetve Dúró Dóra erre ezt írta: „Emiatt az állítása miatt is feljelentjük, éppen ennek a hazugságnak az ellenkezője igaz: mi azt tudjuk bizonyítani, hogy azok a képviselők kerültek fel a Fidesz fizetési listájára, akik elhagyták a Mi Hazánkat, például Fülöp Erik és Volner János, a Fidesz így is próbálta bomlasztani pártunkat.”

Magyar Péter volt 14 évig a Fidesz és különböző háttérszervei fizetési listáján, sőt saját bevallása szerint még két hónapja is Mészáros Lőrincnek akart dolgozni. A Mi Hazánk egyetlen politikusa sem volt soha a Fidesz fizetési listáján, sőt az én feljelentésemre jogerősen elítéltek Józsefvárosban egy fideszes önkormányzati képviselőt, ahol egyébként pont Kocsis Máté volt a polgármester.

50 helyett 80 százalék?

Magyar Péter szerint ha ordas, kamu vádak alapján őt börtönbe küldik, nem 50, hanem 80 százalékot kapnak a választásokon. A Tisza Párt alelnöke bohócnak nevezte a Szuverenitásvédelmi Hivatal vezetőjét, miután Lánczi Tamás azt írta egy posztban Magyarnak, börtönbüntetés jár annak, aki tiltott külföldi támogatást használ fel:


Nyitókép: Balogh Zoltán / MTI

#Belföld#dúró dóra#mi hazánk#fidesz#magyar péter#kocsis máté

Címlapról ajánljuk