Belföld

Furcsa választ adott a külügy államtitkára, amikor a Magyarországra érkező kínai rendőrökről és katonákról kérdezték

rtl.hurtl.hu

2024. április 16. 16:41

Tompos Márton, a Momentum alelnöke próbált többet megtudni Azbej Tristantól. 

Tompos Márton, a Momentum alelnöke és frakcióvezető-helyettese kedden a parlamentben kérdezte a Külügyminisztérium államtitkárát azzal kapcsolatban, hogy a Magyarországra érkező kínai rendőrök és a kínai tartalékos katonák hogy nem sértik a magyar szuverenitást – válaszul csak „dollárbaloldalazást” kapott, legalábbis az MTI-nek megküldött közlemény alapján.

„Az önök szuverenitásvédelmi kampánya nagyjából annyira hiteles, mint a gyermekvédelmi megszólalásaik, miután kegyelmet adtak egy pedofil bűnsegédjének. A kérdésem, hogy valóban kínai rendőrök után katonák is érkezhetnek hazánkba, és ez nem sérti-e szuverenitásunkat?” –  hangzott el Tompos kérdése. Arra is kitért, hogy a sajtóértesüléseknek megfelelően valóban Magyarországra érkezik-e a kínai elnök.

Ajánló: Jönnek a kínai rendőrök Magyarországra, vita lesz róla az EP-ben

A közlemény szerint Azbej Tristan nem tudott konkrét választ adni a Momentum politikusának kérdéseire, szerinte csak a „dollárok” miatt kelt rémhíreket Tompos.

A Belügyminisztérium korábban azt közölte: azért kellenek a magyar utcákra kínai rendőrök, mert az utóbbi években egyre több a kínai turista, és ez növelné a biztonságérzetüket a sűrűn látogatott helyeken. A Momentum viszont attól tart, a Kínai Kommunista Párt meghosszabbított kémszervezeteként tevékenykednek majd itt a rendőrök, és megfigyelhetik az itt élő kínaiakat. Az országba érkező kínai rendőrökről többet is megtudhat az RTL Híradó riportjából: 


Nyitókép: Orbán Viktor miniszterelnök és Vang Hsziahong, a Kínai Népköztársaság államtanácsosa, közbiztonsági minisztere megbeszélést folytat a Karmelita kolostorban februárban. Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

#Belföld#Tompos Márton#momentum#kínai rendőr#kína

Címlapról ajánljuk