Belföld

Gyerekek taposták egymást ingyen ezresekért a Deák téren, megszólalt az egyik kulcsfigura

rtl.hurtl.hu

2024. április 16. 19:12

Diller Kevin már nem biztos benne, hogy jó ötlet volt pénzt szórni a fiatalok közé.

Szombaton ezresekért taposták egymást gyerekek a Deák téren, miközben influenszerek 2 millió forintot szórtak szét köztük. A médiahekknek tűnő esemény úgy jött létre, hogy miután a Mobilfox nevű cég állítólag kirúgta a reklámarcukat, Szépréthy Roland – megint csak állítólag – ellopta a cég TikTok-csatornáját, ahol részesedést követelt a cégből az alapító Diller Kevintől.

Szépréthy pedig már azt ígérte, ha ez megvalósul, 2 millió forintot szór le a cég irodájának tetejéről. Ez meg is történt a cég Dalszínház utcai telephelye előtt, ahol hatalmas tömeg gyűlt össze tizenévesekből, akik gyakorlatilag egymást taposták a bankókért.

Szépréthy Roland az Indexnek most azt mondta: „Nyilván vannak felvételek, amin az látszik, hogy egymást kapkodva az ezresekért ugrálnak, de szeretném kiemelni, hogy ez nem teljesen az ezerforintosokról szólt. Sokan kiforgatják ezt a helyzetet, hogy ezer forintot dobáltunk le az embereknek, de nem, mi oda akartuk adni, de nem tudtunk beférkőzni közéjük, ezért úgy döntöttünk, hogy fentről dobjuk le.” Arra a felvetésre, hogy a pénzszórással megalázta a fiatalokat, Szépréthy azzal érvelt, hogy „mindennek két oldala van, lehet, hogy igazuk van. Nekem nem az volt a célom, hogy mindenki kapjon egy kicsit, nem is feltétlenül a pénzt, hanem, hogy ez egy esemény volt, hogy ennyi ember egy helyen. Megalkottunk egy mesét, hogy igenis vannak olyan helyzetek, mikor pénz hullik az égből.”

A pénzszórással egy időben a Károly körúton hatalmas tömeg gyűlt össze Pachert Balázs cipőboltja, a Balázs Kicks előtt, ahol a 2okos nevű streamer páros limitált pólóját árulták. A pólóért 17 990 forintot kértek, és az emberek órákon át sorban álltak érte az úttesten, ami miatt még a forgalmat is le kellett zárni a Deák térnél. 

Az esemény másik arca, Diller Kevin egyértelműbben fogalmazott:

Hogyha most dönthetnék újra, akkor a pénzosztás részét már nem csinálnám.

Az összejövetelt megcsinálná, annak szerinte volt egy jó közösségépítő hangulata: énekeltek az emberek. Diller Kevinről itt többet is megtudhat:


Szabados Ági pedig azt szeretné, ha inkább a könyvtárak előtt állna olyan sor, mint a Deák téren az ingyen ezresekért:


Nyitókép: RTL

#Belföld#mobilfox#diller kevin#szépréthy roland#pénzszórás

Címlapról ajánljuk