Belföld

Magyar Péterről is szólt a DK–MSZP–Párbeszéd kampánynyitója

rtl.hurtl.hu

2024. április 14. 17:29

Bár nevét egyszer sem mondták ki, Magyar Pétert is megemlítették a DK–MSZP–Párbeszéd kampánynyitóján. 

Az olasz maffiából kiugrott, vádalkut kötő egykori maffiataghoz hasonlította Magyar Pétert a DK–MSZP–Párbeszéd kampánynyitóján Molnár Csaba – írta a Telex. A DK alelnöke közölte, hogy aki csak Rogánt akarja leváltani, az „nem akarja kidobni Orbánt, csak toldozgatni-foltozgatni akarja a Fideszt”, és hozzátette, hogy aki még 2022-ben is a kormánypártokat támogatta, „az az, aminek tűnik: igazi hithű fideszes”.

Molnár közölte, hogy „a kiugrott fideszesek meg nyugodtan válasszanak maguknak más pártot, van belőle elég”, kijelentve, hogy „mi nem kajtatunk kiábrándult fideszesek tömegei után, mert körülbelül annyi lehet belőlük az országban, ahány forintot önerejéből keresett meg Orbán Ráchel: nem sok”. Molnár kijelentette, hogy DK–MSZP–Párbeszéd inkább azokat a büszke ellenzéki választókat keresi, akik sosem szavaztak a Fideszre.

Dobrev Klára előrehozott választást szeretne

A DK–MSZP–Párbeszéd EP-listavezetője, Dobrev Klára beszédében kijelentette: ha a júniusi választáson „az ország többsége kinyilvánítja, hogy nem kér ebből a kormányzásból, akkor előrehozott választásokért indulunk harcba, és nem nyugszunk, amíg el nem zavarjuk őket.”

Dobrev Klára közölte, hogy 2022-es választáson az ellenzék azért bukott meg, mert kiábrándult fideszeseket akartak megnyerni, hozzátéve, hogy „soha többé nem engedem, hogy ez megtörténjen”, hozzátéve, hogy ő nem azoknak akar megfelelni, akik tegnap még fideszesek voltak.

Nyitókép: Karácsony Gergely főpolgármester és Dobrev Klára, a DK EP-képviselője a Demokratikus Koalíció (DK), a Magyar Szocialista Párt (MSZP) és a Párbeszéd-Zöldek közös önkormányzati és európai parlamenti választási kampánynyitó rendezvényén a Budapest Kongresszusi Központban 2024. április 14-én. Fotó: MTI/Máthé Zoltán

 

#Belföld#magyar péter#dk#párbeszéd#mszp#kampány#önkormányzati választás 2024#ep-választás

Címlapról ajánljuk