Belföld

Szólt a szüleinek, hogy homályosan lát, napok alatt megvakult a kis Noel

rtl.hurtl.hu

2024. április 13. 14:35

A kis Noel kálváriája tavaly augusztus 20-án kezdődött.

A mindössze 6 éves Noel már most több fájdalmas, nehéz időszakot tudhat maga mögött. Tavaly augusztus 20-án, a kisfiú ebéd közben szólt a szüleinek, hogy homályosan lát. A szülei azonnal orvoshoz vitték, de a szakemberek nem tudták megmondani, hogy miért kezdett romlani a kisfiú szeme. Egy hét múlva Noel teljesen elvesztette a látását annak ellenére, hogy a szülei minden megtettek érte.

Mint a mesében, szeretetben és boldogságban éltünk addig a pillanatig a három fiunkkal. Hosszas huzavona után a laborvizsgálat rossz eredménye miatt a megyei kórházba szállítottak bennünket, ahol legvégül már MR-felvétel is készült, ami alapján tumort véleményeztek

mesélte a Blikknek a kisfiú édesanyja, Lengyel-Koszta Brigitta.

A kisfiú Debrecenbe került, ahol neuroblastomát diagnosztizáltak nála, ami a szimpatikus idegrendszer rosszindulatú daganata. Kemoterápiás kezeléseket kap, mivel az orrürege, a szemürege érintett. Kiderült, hogy a koponyába húzódó daganat okozza a vakságot. Speciális műtéti megoldásra lenne szükség, de a magas kockázati tényezők miatt az orvosok nem vállalják.

Noelnek csak egy speciális protonsugár-kezelés segíthet, amit legközelebb Ausztriában, Bécsújhelyen végeznek.

„Október közepén közölte az orvos, hogy a fiam örökre elveszítette a látását, amit rögtön elmondtam neki. Nem titkolok semmit, az ő nyelvén próbálok vele kommunikálni. Óriási vágya volt, hogy egyszer rendőr lesz belőle, ekkor pedig szomorúan döbbent rá, hogy így az álma sajnos sosem valósulhat meg. Néhány napig maga alatt volt emiatt, de összességében sokkal jobban viseli a helyzetet, mint mi az apukájával” – mesélte a lapnak a megtört édesanya.

Az óvoda hiányzik neki, ezt minden egyes nap elmondja. Nagyon szeretett oda járni, sok barátja volt. A társaság középpontjában állt, mindig jókedvű volt, mindenki szerette. A történtek óta csak az emlékeiből él, folyamatosan a régi sztorikat eleveníti fel. A kedvence, amikor elmentünk vele az állatkertbe

– tette hozzá az anyuka, aki azt is elmesélte, hogy Noel egyedül nem képes közlekedni, de a testvérei sokat segítenek neki. A kisfiú az elmúlt nyolc hónapot szinte végig kórházban töltötte, a jövőben valószínűleg a tőlük másfél órára lévő Debrecenbe fog majd iskolába járni.

A családnak szüksége van az anyagi segítségre, mert a kórházban szinte második háztartást kellett berendezniük. Kettészakadt a család még úgy is, hogy a kamionosként dolgozó apuka gyakran látogatja őket. A rezsi és egyebek befizetése mellett a lakáshitelt is törleszteniük kell. Aki segítene, itt megteheti: 

Remény Alapítvány 
11993001-02325172-10000001
Közlemény: Noel 976

Nyitókép (illusztráció): Pexels

#Belföld#noel#betegség#megvakult#kisfiú#vakság

Címlapról ajánljuk