Belföld

Láthatóvá vált a Magyar Péter felhívására EP-képviselőnek jelentkezők e-mail-címe

rtl.hurtl.hu

2024. április 13. 14:28

Magyar Péter megerősítette, hogy valóban történt egy adatvédelmi incidens, „egy technikai hiba folytán több jelentkező részére láthatóvá vált más jelentkezők email címe”.

Adatvédelmi incidens történt a Magyar Péter által vezetett Talpra Magyarok Közösségénél, ami a Telex információ szerint az EP-képviselőjelölti pályázatukra jelentkezők egy részének emailcímeit érintette. Magyar Péter a portálnak megerősítette, hogy valóban történt egy adatvédelmi incidens, „egy technikai hiba folytán több jelentkező részére láthatóvá vált más jelentkezők email címe”.

„A hibáról az érintetteket azonnal tájékoztattuk és elnézést kértünk. Az adatvédelmi incidenst bejelentjük a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatósághoz” – írta. Magyar Péter április elején hirdette meg az „Európai parlamenti képviselőjelölti pályázatot”, amire azok jelentkezését várta, akik szeretnének felkerülni pártja EP-listájára.

Magyar Péter szerdán bejelentette, hogy alelnök lett a Tisza pártban, és ezzel a szervezettel indulna az EP-választáson. A Nemzeti Választási Bizottság hozzájárult ehhez, bár a döntés egyelőre nem jogerős. Magyar Péter a döntés után azt is közölte, hogy 538-an pályáztak EP-képviselőségre a pártjuknál, így a tervezett tíz helyett 21 jelölt lesz majd a listájukon, ahogy a Fidesz EP-listáján is.


Nyitókép: Koszticsák Szilárd/MTI

#Belföld#e-mail#magyar péter#pályázat#adatvédelem#választás#európai parlamenti választás

Címlapról ajánljuk