Belföld

A Kubatovot kiborító Mahart Passnave után megvan a Fradi női kézicsapatának új szponzora

rtl.hurtl.hu

2024. április 12. 13:33

A Mahart Passnave helyére belépett a Főtaxi támogatónak a Ferencváros női kézilabdacsapatánál.

A Főtaxi lett az FTC női kézilabdacsapatának új szponzora – írja a Telex.

Az erről szóló szerződést csütörtökön írta alá Nagy Elek, a Főtaxi elnöke és Kubatov Gábor, az FTC elnöke. „Köszönöm a Főtaxinak, hogy egy nehéz helyzetben azonnal a segítségünkre sietett, és felajánlotta a támogatását” – mondta Kubatov.

A Fradi vezetője azért beszélt nehéz helyzetről, mert a Mahart-Passnave Személyhajózási Kft. januárban megvonta támogatását a Ferencváros női kézilabda-csapatától, amire Kubatov Gábor, a Fradi elnöke kiakadt, és kemény szavakkal illetve Bényi Szabolcsot, a Mahart Passnave elnökét: „a Mahart Passnave vezére, Bényi Szabolcs mit sem sejt a nemzeti érzésekről, sem a sport oktatásban betöltött fontos szerepéről. Torkig vagyok az ilyenfajta módszerekkel és emberekkel” – fogalmazott.

Utána kiderült, hogy az Építési és Közlekedési Minisztériumban Lázár János miniszter kezdeményezte a szponzorációs szerződések felmondását a tárca tulajdonosi joggyakorlásába tartozó vállalatoknál, megtiltva az új támogatási együttműködések létrehozását. Az elmúlt 9 év során a Mahart PassNave összesen 176,5 millió forinttal támogatta a Ferencváros kézilabdásait.

Az után, hogy kiderült, Lázár János vonatta meg a támogatást, Kubatov többet nem reagált az ügyre:

Nyitókép: Youtube/Fradimédia

#Belföld#főtaxi#ferencváros#kézilabda#ftc#kubatov gábor#nagy elek

Címlapról ajánljuk