Belföld

Simonka György: Sokaknak ráléptem a tyúkszemére, le akarnak vadászni

rtl.hurtl.hu

2024. április 12. 13:09

A Fidesz nem indít jelöltet a korrupcióval vádolt Simonka Györggyel szemben Pusztaottlakán, Simonka egyedüli jelölt lehet falujában. 

Bár korábban a fideszes jelöltek között ott volt, mégsem indul a választáson Pusztaottlaka eddigi polgármestere, Pál-Árgyelán Elvira – írja a 24.hu. Megmérettetheti magát ezzel szemben a korrupcióval vádolt Simonka György, aki már korábban jelezte, hogy faluja polgármestere lenne.

A Fidesznek így nem lesz jelöltje a választáson, Erdős Norbert, Békés megye 4. számú választókerületének országgyűlési képviselője is jelezte a lapnak, hogy a jelölési folyamat már lezárult. Simonka ugyanakkor nem lesz a párt jelöltje, a politikus azt mondta, azért nem a Fidesz színeiben indul, mert Erdős Norbert, a Fidesz választókerületi elnöke ezt ellehetetlenítette.

Nem először lenne Pusztaottlaka vezetője Simonka, 2006 és 2014 között már irányította a települést.

Az ügyéről azt mondta, nem tart attól, hogy évekre elítélik, bízik a bíróság függetlenségében. Az ügyészséggel kapcsolatban már keményen nyilatkozott, azt mondta, „hamis szakértői véleményekkel, pszichikai kényszervallatásokkal és hihetetlen, egyben hamis vallomásokkal támasztotta alá a vádiratát”. Szerinte mindez azért történt, mert sokaknak rálépett a tyúkszemére, és le akarják vadászni. Az ellenségei között emlegette Lázár Jánost, akivel közismerten rossz a viszonya a politikusnak.

Decemberben az RTL Híradó is bemutatta, hogy a Simonka-per kezdete óta több mint 325 millió forint állami és uniós támogatást kapott az ügy elsőrendű vádlottja. Milliós támogatásokat kapott Simonka György és több vádlott-társa is, akik az ügyészség szerint 1,4 milliárd forinttal rövidítették meg a költségvetést. Simonka esetében például 850 milliós vagyonelkobzást kért az ügyészség. Hadházy Ákos független képviselő azt mondta: elfogadhatatlan, hogy ilyen bűncselekmények vádja után is tízmilliókat ad az állam.


Nyitókép: MTI Fotó: Soós Lajos

#Belföld#simonka györgy#Pusztaottlaka#polgármester#pál-árgyelén elvira#önkormányzati választás 2024

Címlapról ajánljuk