Belföld

A költségvetési csalással vádolt Simonka György újra polgármester lenne

rtl.hurtl.hu

2024. április 9. 20:01

Simonka György a Békés vármegyei Pusztaottlakán jelölteti magát polgármesternek az Újítsuk Meg Pusztaottlakát Mozgalom tagjaként. 

A Telex vette észre Simonka György Facebook-bejegyzését, amelyben az egykori fideszes politikus bejelentette indulását a június 9-i önkormányzati választáson. Simonka György a Békés vármegyei Pusztaottlakán jelölteti magát polgármesternek az Újítsuk Meg Pusztaottlakát Mozgalom tagjaként. Simonka 2006 és 2014 között egyszer már volt a falu polgármestere.


A közlemény szerint nem akarják támadni a jelenlegi polgármester – a Fidesz-KDNP-s Árgyelán Erika – munkáját, de állításuk szerint az alig 300 fős faluban ellaposodott az élet, a település látképe nagyon sok helyen elhanyagolt.

A jelöltjeik nevét valamiért becézett formában írták le, így Mazula Évike, Baráth Ricsi, Brindás Petya, Mazula Zsolti mellett Simonka Gyusziként szerepel Simonka György. Utóbbit bűnszervezetben különösen nagy értékre elkövetett költségvetési csalással vádol a Központi Nyomozó Főügyészség, perét idén januárban kezdték újra.

Decemberben az RTL Híradó is bemutatta, hogy a Simonka-per kezdete óta több mint 325 millió forint állami és uniós támogatást kapott az ügy elsőrendű vádlottja. Milliós támogatásokat kapott Simonka Györgyés több vádlott-társa is, akik az ügyészség szerint 1,4 milliárd forinttal rövidítették meg a költségvetést. Simonka esetében például 850 milliós vagyonelkobzást kért az ügyészség. Hadházy Ákos független képviselő azt mondta: elfogadhatatlan, hogy ilyen bűncselekmények vádja után is tízmilliókat ad az állam.


Nyitókép: Kovács Tamás / MTI

#Belföld#simonka györgy#polgármester#önkormányzati választás 2024#költségvetési csalás

Címlapról ajánljuk