Belföld

Legalább két EP-mandátummal lenne elégedett a kétfarkúak listavezetője

rtl.hurtl.hu

2024. április 12. 9:52

Le Marietta nem támogatja Karácsony Gergelyt, Vitézy Dávidot és Magyar Pétert sem, szerinte a Tisza Párt alelnöke eddig csak beszélt cselekvés helyett. 

Mínusz 150 ezer forint van a Magyar Kétfarkú Kutya Párt kampányszámláján – mondta Le Marietta, a párt EP-listavezetője a 444.hu-nak. 

Az interjúból egyebek mellett kiderül: 

  • a pártnak nincs pénze közvélemény-kutatásokra sem, de akkor lennének elégedettek a szereplésükkel, ha legalább 2 mandátumot szereznének a június 9-i európai parlamenti választáson. „Azzal számoltunk, eddig is, hogy király lenne, ha Juhász Veronika a harmadik helyen bejutna, de ahhoz már 15 százalék kell. Az elmúlt hetek turbulenciái után ez már nehezebbnek látszik” – mondta.
  • Arra a kérdésre, hogy „Karácsony vagy Vitézy?” azt mondta, hogy egyik sem. Nem támogatja Magyar Pétert sem, szerinte a Tisza Párt alelnöke eddig csak beszélt cselekvés helyett. Le Marietta 2019 után a fővárosi önkormányzatnál dolgozott tanácsadóként, de már távozott onnan. 
  • „Oda kell állni a munkához és lapátolni. Ez ilyen kutyás dolog. Kezedbe veszed az ecsetet, koszos leszel, de odaállsz, és azt mondod, hogy oké, ha ezt nem csinálta meg az önkormányzat vagy a kormány, akkor egyrészt kongatom a harangot, felhívom rá a figyelmet, másrészt feltűröm az ingujjam, és csinálom én” – mondta. 

Nyitókép: Máthé Zoltán/MTI

#Belföld#Le Marietta#magyar kétfarkú kutya párt#európai parlamenti választás#mandátum

Címlapról ajánljuk