Belföld

Botrány Dunaújvárosban: a KDNP nem kér a volt MSZP-s fideszes polgármester-jelöltből

rtl.hurtl.hu

2024. április 12. 10:55

A dunaújvárosi KDNP elnöke levélben közölte, hogy nem támogatják Magyar Andrást.

Bár a volt MSZP-s Magyar Andrást úgy mutatták be Dunaújvárosban, mint a Fidesz-KDNP közös polgármester-jelöltjét, a Dunaujvaros.com egy levélre hivatkozva azt írja, hogy a dunaújvárosi KDNP elnöke kimondta: ők nem kérnek a szocialista ejtőernyősből.

Kis Péter a lap szerint azt írta, hogy 

Magyar András jelölését a KDNP Alapszervezet Dunaújváros magam és a tagjaink nevében nem tudom, nem tudjuk támogatni.

A KDNP-s vezető elismerte: a döntéseket nem helyben, hanem a Fidesz budapesti központjában hozzák meg, amit megválasztása esetén Magyar Andrásnak is végre kellene hajtania.

El nem tudom képzelni azt a városvezetést, amiben egy baloldali beállítottságú, baloldali szavazókat megszólító polgármester a Fidesz országos választmányától kapott instrukciók alapján vezeti Dunaújvárost


– írta. Magyar nem is olyan régen, 2022-ben mondott le a szocialista párt dunaújvárosi elnöki tisztségéről azután, hogy az ellenzék közös jelöltjét, Kálló Gergelyt „hülyegyereknek” nevezte egy magánbeszélgetésben.

„Nem lenne jó, ha nyerne, mert egy senki a fideszes jelölthöz, Mészáros Lajoshoz képest” – mondta Magyar a jobbikos politikusról, aki ekkor már időközi választáson szerzett mandátumával parlamenti képviselő volt, 2022-ben azonban kikapott Mészárostól.

Nyitókép: Facebook/Magyar András

#Belföld#dunaújváros#magyar andrás#Kis Péter#kdnp#fidesz#önkormányzati választás 2024

Címlapról ajánljuk