Belföld

Nagytestű kutya támadt az utcán Katalinra és vakvezető kutyájára, a nő gyerekei léptek közbe

rtl.hurtl.hu

2024. április 11. 12:23

A szökött kutya a labrador fejét kapta el, ömlött a vér.

„Két hős fiú mentette meg a kutyánkat” – írja Facebook-oldalán a Baráthegyi Vakvezető és Segítő Kutya Iskola Alapítvány.

 

Mint írják, „Katalinra és vakvezető kutyájára egy felügyelet nélkül hagyott nagytestű kutya rontott rá, a nő két általános iskolás fia szállt vele szembe”.

A Blikk azt írja, Zenit karácsony óta van Veres Katával és családjával: a kétgyerekes édesanya szinte teljesen vak, de kisebbik fia is gyengénlátó. Néhány napja éppen iskolába igyekezett Kata és a két fiú, amikor hirtelen rátámadt Zenitre egy rottweiler-szerű kutya. tépte, ahol érte.

A szökött kutya a labrador fejét kapta el, felszakította a fülét, amiből ömleni kezdett a vér. Kata nagyobbik fia, Barna a kutya háta mögé ugrott, elkapta a nyakörvét és  így sikerült lerángatnia Zenitről a támadót, írja a lap.

Zenitet gazdája azonnal állatorvoshoz vitte, ahol egyből megoperálták. A kutya fülében elszakadt a porc.

Amikor azon a környéken járunk, Zenit mindig megtorpan, próbálja elkerülni a helyet 

– mesélte Kata, aki bejelentette a történteket a rendőrségen, és a kerület jegyzőjénél is jelezte a támadást.

Hős lehet a világ egyik legjobb keresőkutyájának utóda

Mentőkutyának képeznek ki egy kutyakölyköt a Baráthegyi Vakvezető Kutya Iskolában. Testvérei mindannyian vakvezetők lesznek. Akkord viszont a kiképzője szerint igazi rosszcsont, nagyon kíváncsi, és egy pillanatra nem nyugszik, így arra találták alkalmasnak, hogy akár romok alá szorult embereken segítsen:


Nyitókép (illusztráció): Getty Images

#Belföld#vakvezető#kutya#támadás#látássérült

Címlapról ajánljuk