Belföld

Orbán Viktor kedvenc amerikai geostratégája szerint a magyar miniszerelnök elvesztette a fonalat

rtl.hurtl.hu

2024. április 11. 8:08

Az Orbán Viktor miniszterelnököt személyesen ismerő szakértő szerint Magyar Péter színrelépésével a kormányfőnek megkérdőjeleződött az uralma.

„Úgy tűnik, Orbán elvesztette a fonalat, és ha Budapesten politikai váltás történik, akkor lehetséges, hogy a NATO-val, Oroszországgal és egyebekkel kapcsolatos magyar álláspont is megváltozik. De Orbánnak még nincs vége. És még ha így is van, nem világos, hogy ellenfeleinek van-e olyan víziója, amely elég messzire megy a korrupció iránti megvetésükön túl ahhoz, hogy szélesebb körű változást hozzon Magyarországon" – idézi a hvg.hu George Friedmant, a kormányfőt személyesen is ismerő, magyar származású, nemzetközileg elismert amerikai geopolitikai stratégát.

A portál szemlézi Friedman legfrissebb jegyzetét, amit a szerző az általa fenntartott Geopolitical Futures nevű oldalon tett közzé.

A geopolitikai szakértő Magyar Péter múlt hétvégi tüntetéséről azt írja:

Orbán Viktor 1998-tól 2002-ig, majd 2010-től napjainkig kormányozta Magyarországot. Ez idő alatt uralta a magyar politikát és nagymértékben a magyar életet is. A múlt hét végén azonban megkérdőjeleződött az uralma, amikor több tízezer tüntető gyűlt össze Budapesten, és a bukását követelte.

Friedman azt írja, a Magyar Péter-jelenség arra a meggyőződésre épül, hogy „az Orbán-rezsim korrupt, és hogy különböző tagjai a nép kárára gazdagodnak meg”.

A hvg.hu emlékeztet rá: az amerikai geopolitikai stratégát 2022 nyarán Orbán Viktor a Karmelita kolostorban fogadta.

Eldőlt, hogy Magyar Péter milyen párttal indul a június 9-ei európai parlamenti választáson. Az RTL Híradónak beszélt döntéséről:


Nyitókép: MTI/Máthé Zoltán

 

 

#Belföld#orbán viktor#George Friedman#geostratéga#magyar péter

Címlapról ajánljuk