Belföld

Baranyi Krisztina volt tanácsadóját küldi rá az ellenzék a ferencvárosi polgármesterre

rtl.hurtl.hu

2024. április 11. 10:41

Az ellenzéki választási koalíció nekimegy Baranyi Krisztinának.

„Dr. Gegesy Ferencet kérik fel az ellenzéki képviselők és civilek, hogy induljon el a polgármester-választáson Ferencvárosban” – írja a Facebookon Torzsa Sándor MSZP-s önkormányzati képviselő. Vagyis az ellenzék saját jelöltet indít a kerületet jelenleg vezető Baranyi Krisztina ellen.

Mint arról beszámoltunk, Ádám Zoltán, a Corvinusról kirúgott egyetemi docens januárban lett Baranyi  főtanácsadója. A volt oktató Gegesy Ferencet, a kerületet a rendszerváltástól 2010-ig vezető polgármestert váltotta a tanácsadói poszton. Gegesy megbízási szerződése 2023. december 31-én járt le.

A 444 nemrég arról írt, hogy Ferencvárosban összeállt egy DK-MSZP-Jobbik választási koalíció a Momentumból távozó képviselőkkel, Takács Krisztiánnal, Takács Zoltánnal és Jancsó Andreával közösen. 

Baranyi Krisztinát a Momentum kérte fel listavezetőnek, de megkereste a Kétfarkú Kutyapárt is. A politikus azt mondta, alaposan megfontolja, hogy melyik felkérést fogadja el, elsősorban a kabinete véleményét kéri majd ki, akik között ott vannak a pártok képviselői is.

Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

 

#Belföld#baranyi krisztina#gegesy ferenc#ferencváros#önkormányzati választás

Címlapról ajánljuk