Belföld

A Momentum is felkérte Baranyi Krisztinát fővárosi listavezetőnek

rtl.hurtl.hu

2024. március 20. 15:10

Baranyi Krisztinának ezen kívül két másik ajánlata is van: a kétfarkúak szintén a lista élén látnák, egy harmadik párt pedig második helyet kínált neki. 

Már hetekkel ezelőtt felkérte a Momentum Baranyi Krisztinát arra, hogy legyen a fővárosi listavezetőjük – mondta el Donáth Anna, a Momentum elnöke és egyben EP-képviselője a Magyar Hang kérdésére egy brüsszeli háttérbeszélgetésen. A független ferencvárosi polgármester három helyről is kapott felkérést – ezek egyike a Magyar Kétfarkú Kutya Párt. Két párt listavezetőnek kérte fel, egy harmadik pedig a lista második helyét ajánlotta fel neki. 

Donáth Anna azt mondta, már régen beszélgetnek erről Baranyival, talán hamarabb is felkérték, mint a kutyapárt, csak ők nem szerették volna ezt a média előtt tenni, „a döntést teljes mértékben Krisztára bízzuk”. 

Baranyinak a Momentum egyes helyi politikusaival voltak nehézségei, de Donáth Anna szerint ezeket a nehézségeket feloldották, és Baranyi maga is mondta, hogy örül annak, hogy teljesen más képviselői lesznek a pártnak a IX. kerületben.

Baranyi Krisztina azt mondta, alaposan megfontolja, hogy melyik felkérést fogadja el, elsősorban a kabinete véleményét kéri majd ki, akik között ott vannak a pártok képviselői is.

Nyitókép: Máthé Zoltán/MTI

#Belföld#baranyi krisztina#momentum#donáth anna#lista#főváros

Címlapról ajánljuk