Belföld

Zsíros fizetést ígérve toboroz Magyarországon a szuperolcsó orosz Mere diszkont

rtl.hurtl.hu

2024. április 9. 18:23

A Mere tulajdonosai egy szerbiai cégen keresztül jegyeztették be magyarországi leányvállalatukat, ami most toboroz és beszállítókat keres.

Már céget is bejegyeztetett, toboroz és 11 alkalmazottja van az oroszországi Mere diszkontláncnak Magyarországon – tudta meg a Telex

A lap megtalált a LinkedInen egy álláshirdetést, amelyben a Mere már két hónappal ezelőtt dolgozókat keresett Magyarországon. A hirdetésben beszerzési menedzser pozícióra keresnek munkatársakat. A jövendőbeli kollégának jól megközelíthető munkahelyet, és 9 és 17 óra közötti munkavégzést ígérnek. 1300 eurós – vagyis félmillió forintos – nettó fizetéssel, plusz az eladásoktól függő jutalékrendszerrel.

A hirdetést a Magyarországon bejegyzett TS Retail Kft. adta fel, a céget tavaly januárban alapítottak. A vállalat az Opten szerint tavaly december és idén február között 11 munkatársat vett fel, ami arra utal, hogy komoly gazdasági tevékenységre készül. Az álláshirdetésre a jelentkezéseket egy orosz emailcímre várják.

A TS Retail Kft. tulajdonosa a szerbiai Belgrádba bejegyzett Hung Trade DOO Beograd, amit szintén tavaly alapítottak. A cég tulajdonosai pedig ugyanazok, mint az oroszországi Mere tulajdonosai:

  • 79 százalékban Szergej Schneider;
  • 15 százalékban Andrej Schneider;
  • 6 százalékban pedig Valerij Jakovlev.

A Mere az erdélyi magyarok számára nem teljesen ismeretlen: a kolozsvári Maszol cikkéből kiderül, hogy a diszkontlánc 2018-ban jelent meg Romániában, hasonlóan nagyívű tervekkel, mint most Magyarországon. 2018 végére 16 áruház megnyitását tervezték, 4-5 éven belül pedig 50-100 üzletből álló hálózatot, de azóta is csak néhány van belőlük, például Nagyváradon, Besztercén vagy Brassóban. A portál szerint ezek a boltok „felülmúlhatatlanok az igénytelenség tekintetében”. A Mere üzletpolitikájáról többet is megtudhat korábbi cikkünkből.

Nyitókép: Andrey Rudakov/Bloomberg via Getty Images

#Belföld#mere#fizetés#orosz#diszkont

Címlapról ajánljuk