Belföld

Rost Andrea elárulta, miért énekelt Magyar Péter tüntetésén

rtl.hurtl.hu

2024. április 8. 9:39

Rost Andrea fellépőként vett részt Magyar Péter szombati tüntetésén, a Népszavának elmondta, hogyan került oda. 

Magyar Péter április 6-ai, szombati tüntetésének egyik meglepetés fellépője volt Rost Andrea, aki a Liverpool FC himnuszaként ismert You'll never walk alone című dalt adta elő. Az operaénekesnő a Népszavának adott interjúban elárulta, mi motiválta, hogy fellépjen a tüntetésen.


Rost Andrea a lapnak elmondta, hogy Nagy Ervin hívta fel Magyar Péter kérésére, azt kérdezve, hogy énekelne-e a szombati tüntetésen. Rost közölte:

Az első másodpercben a szereplésem esetleges következményeire gondoltam, de ez nem tartott tovább egy pillanatnál.

Rost Andrea elmondta, „a helyszínen pedig, amikor azt a nyugodt tömeget láttam, már biztos voltam abban, hogy a döntés helyes volt.” Az operaénekesnő hozzátette, hogy a tüntetésen részt vett emberek „senkit nem akarnak póznára húzni, egyszerűen csak változást akar sok száz ezer vagy még több ember”.

A szombati tüntetésen több százezer ember vett részt: megtelt a Kossuth tér, de a környező utcákban is nagy tömeg hallgatta Magyar Pétert, aki a Talpra Magyarok! Közössége nevében hívta az utcákra az embereket. Sokan külföldről jöttek haza. A Híradó beszámolója:


Az elénekelt dalról elmondta, hogy már Magyar Péter március 15-ei tüntetése után is azt énekelte el otthon a fürdőszobában, és már akkor érezte, hogy „ennek az embernek valamikor, valahol, mondjuk egy arénában, el fogom énekelni.”

Rost Andrea kijelentette, hogy „ahhoz, hogy ez az ország tovább menjen, változásra van szükség, és arra, hogy egy olyan csapatra lehessen voksolni, amely ténylegesen a magyarok érdekeit tartja szem előtt.”

Arra reagálva, hogy egy kormányközeli publicista szerint „sértett emberként” vett részt a tüntetésen, mert nem őt választották az Operház vezetőjének, Rost Andrea közölte, hogy „én nem vagyok sértődékeny”, hozzátéve, saját döntése alapján nem szerepel az Operaház mostani évadában. Meg akarta előzni, hogy úgy járjon, mint Kesselyák Gergely, akinek Ókovács Szilveszter felmondta a határozatlan időre szóló első karmesteri szerződését a pályázat után.

Rost Andrea hozzátette, hogy „a következő évadra egy véleményem szerint méltatlan megkeresés érkezett.”

Rost Andrea sosem feledte, honnan indult

Mindent elért, amit a szakmájában el lehet érni, megjelenése ma is királynői – Rost Andrea 2022-ben ünnepelte 60. születésnapját, ami kapcsán a Fókusz a vele forgatott riportjával köszöntötte:


Nyitókép: Rost Andrea operaénekes énekel a Magyar Péter által meghirdetett Nemzeti menet és demonstráció egy új Magyarországért című rendezvényen a budapesti Kossuth Lajos téren 2024. április 6-án. Fotó: MTI/Koszticsák Szilárda

#Belföld#rost andrea#magyar péter#tüntetés#operaház

Címlapról ajánljuk