Belföld

„Nem törvényszerű a milliárdossá válás, de azért érdemes sokat dolgozni” – Mészáros Lőrinc interjút adott az Indexnek

rtl.hurtl.hu

2024. április 8. 9:32

Mészáros Lőrinc Orbán Viktorról, Várkonyi Andreáról, Magyar Péterről, a személyi edzőjéről és a szorgos munka hasznáról is mesélt.

Mészáros Lőrinc, aki a maga 660 milliárdosra becsült vagyonával Magyarország leggazdagabb emberének számít, interjút adott az Indexnek. Nem először történik ilyen, Orbán Viktor gyerekkori barátja már 2021-ben is a portált választotta, hogy megossza gondolatait.

A friss indexes Mészáros interjú legfontosabb gondolatai:

Orbán Viktorhoz fűződő viszonyáról

„A mi kapcsolatunk barátság, ami a bizalmon alapszik, de külön úton járunk, hiszen a miniszterelnök úr 1989 óta politikus, én pedig 1992 óta vagyok vállalkozó.”

Arról, hogy mikor találkozott utoljára Orbán Viktorral

„Legutóbb néhány hete. Mindketten sokat dolgozunk, de így is relatíve intenzív a kapcsolatunk. Napokig tudnánk beszélni sportról, futballról, „közös gyermekünkről”, a Puskás Akadémiáról. Persze ugyanígy téma a család, a gyerekek, szóba kerül a politika is, megpróbálunk együtt ebédelni, ha van időnk. Nem egyszerű összehozni, mert rengeteg elfoglaltságom van nekem is, neki még több.”

Arról, hogy sok munkával másból is milliárdos lehet-e?

„Nem törvényszerű a milliárdossá válás, de azért érdemes sokat dolgozni, mert azzal tud csak előrejutni az ember.”

Magyar Péterről

„Bár a bankunkban felügyelőbizottsági tag volt, Magyar Pétert én személyesen nem ismerem, nem is avatkozom bele az ügyeibe. A nevét is csak onnan ismertem, hogy Varga Judit volt férje. Ő a politikai színpadon van, én a gazdasági életben élek, nincs közös pontunk. Ha valakinek én vagyok a témája, azt nem veszem támadásnak, Pesty László esetében sem, aki egyébként egy vicces ember. Lehet, hogy nekik ez a dolguk, hogy a köz érdeklődését fenntartsák, nekem meg az, hogy a vállalataim minél sikeresebbek legyenek.”

A külföldi terjeszkedésről

„A legtöbb családi cégből lett nagyvállalat megáll egy vagy két iparágnál, szerénytelenül mondhatjuk, hogy ennél a tízmilliós piacnál mi már messzebbre tekintünk, még nagyobbat szeretnénk alkotni.”

Van, amit azért ő is kikér magának

Az egy ultraliberális, már-már kommunista jelmondat, hogy nálunk a magyar vállalkozók csak úgy megkapják a munkákat, osztogatják nekik. Nem igaz, ezt kikérem magamnak.

Az MBH Bankról

„Jelenleg a második legnagyobb bank vagyunk Magyarországon az OTP mögött. Itt valóban van egy verseny közöttünk Csányi Sándor barátommal, de ez egy egészséges verseny, győzzön a jobbik!”

A feleségéről

„A feleségem egyik végzettsége köztudottan orvos, és bár már jó ideje nem dolgozik orvosként, közel áll a szívéhez az egészségügy, ebben sokat segít nekem, koordinálja az egészségügyi vállalkozásainkat.”

„Az egészségügy mellett a kommunikáció, marketing terén is hasznos meglátásai vannak, amiket mindig meghallgatok, de mivel az üzleti világban több mint 30 éve jelen vagyok, abban ő kér tőlem tanácsot, hallgat rám, ha elmondom, mit gondolok egy aktuális helyzetről, egy megoldandó feladatról, ami az általa koordinált vállalkozásoknál adódik. Jól működünk, boldog, kiegyensúlyozott házasságban élek, aminek azt hiszem, ez is a természetes velejárója.”

A fizikai kondíciójáról

„Úgy érzem, jó kondiban vagyok, ami elsősorban annak köszönhető, hogy heti háromszor edzőteremben vagyok, ez alkalmanként intenzív másfél-két órát jelent, személyi edzővel. Emellett járjuk a természetet a feleségemmel, legalább 10-15 kilométeres gyalogtúrákat teszünk erdei környezetben.”

Nyitókép:  Mészáros Lőrinc és felesége, dr. Várkonyi Andrea 2023. szeptember 28-án Fotó: MTI/Balogh Zoltán

#Belföld#mészáros lőrinc#index#várkonyi andrea#orbán viktor#csányi sándor

Címlapról ajánljuk