Belföld

Kis Grófo dühös apja sírjának rongálóira: Nem fogjuk hagyni, hogy az elkövetők megússzák

rtl.hurtl.hu

2024. április 7. 19:57

Kis Grófot és családját szörnyen megrázta, hogy meggyalázták Nagy Grófo, azaz Kozák László síremlékét.

„Nagyon nehéz szavakba önteni azt az érzést, ami akkor kerített hatalmába, amikor megláttam, hogy meg van nyitva a sír. Egyszerre szakadt fel bennem a múlt minden fájdalma. Még mindig nem sikerült magamhoz térnem, csak hitetlenkedem, soha nem volt ilyesmire példa a közösségünkön belül” – mondta a Blikknek Kis Grófo a tegnapi esetről, amikor édesapja, Kozák László, azaz Nagy Grófo sírját ismeretlenek megrongálták.

A szolnoki sírhelyet felfeszítették, a zenész szerint az elkövetők értéktárgyak után kutathattak, ahogy arról mi is beszámoltunk. Most Kis Grófo arról beszélt, hogy a holtakat nagyon tisztelő roma közösség tagjait megrázta a barbár tett.

„A sírkő persze így is több helyen megsérült, tehát feltételezhetően az anyagi kár is magas, de ez ennél sokkal többről szól, hiszen megbocsáthatatlan, hogy meggyalázták édesapám sírját” – mondta a népszerű zenész. A család biztos benne, hogy anyagi indítéka van a rongálásnak.

Valószínűleg azt gondolták, hogy ékszereket és pénzt találnak a sírban, azonban mi semmi ilyesmit nem temettünk édesapám mellé, mindössze néhány személyes holmiját, például a kalapját

– mondta Kis Grófo. Arról, hogy ki tehette, azt mondta: „Van néhány ötletünk, de a nyomozást szeretnénk a hatóságokra bízni. Azonban különös egybeesés, hogy a testvérem szolnoki házába is épp aznap próbáltak betörni, amikor a sírt is felnyitották. A betörőket elkapták, kihallgatják őket, de egyelőre nem derült ki, hogy van-e összefüggés a két eset között.” Szavait így zárta:

Semmiképpen nem fogjuk hagyni, hogy az elkövetők megússzák azt, amit a családunkkal tettek és ez nem pénz kérdése, ugyanis egy ilyen gyalázatot senki nem úszhat meg. Mindemellett azt is remélem, hogy ez az eset rávilágít arra, hogy komolyabb biztonsági szolgálatra lenne szükség a temetőkben.

Nyitókép: RTL

#Belföld#kis grófo#Nagy Grófo#sír#rongálás#dühös#elkövető#nyomozás#rablás#szolnok

Címlapról ajánljuk