Belföld

Navracsics Tibor szerint óvodai játékszobában való játékokra hasonlít, hogy Magyar Péter hangfelvételét eljuttatják Brüsszelbe

rtl.hurtl.hu

2024. április 6. 16:24

Navracsics Tibor közigazgatási és területfejlesztési miniszter szerint a baloldal és a képviselőik folyamatosan azzal próbálkoztak, hogy megakadályozzák az uniós források folyósítását.

„Önmagában az, hogy hangfelvételeket csempésznek ki, odaadják az Európai Unió intézményeinek, ez kicsit nekem az óvodai játékszobában való játékokra hasonlít” – ezt mondta a HírTV-ben Navracsics Tibor közigazgatási és területfejlesztési miniszter az Index cikke szerint.

Navracsics Tibor úgy látja: a baloldal és a képviselőik folyamatosan azzal próbálkoztak, hogy megakadályozzák a hazánkba érkező uniós források folyósítását.

Donáth Anna, a Momentum politikusa jelentette be, hogy elküldi a Magyar Péter által nyilvánosságra hozott hangfelvételt az Európai Bizottság alelnökének, Vera Joruovának. Donáth Anna szerint a hangfelvétel bebizonyította, „amit eddig is tudtunk: Magyarországon régen megszűnt a jogállam. A felvételen Varga Judit akkori igazságügyi miniszter elismerte, hogy a kormány manipulálja az ügyészség nyomozati anyagait, és Polt Péteren keresztül befolyásolja az igazságszolgáltatást.”

Magyar Péter az RTL Híradónak azt mondta: a nyilvánosságra hozott hangfelvétel azt bizonyítja, hogy Magyarországon a rendszerváltozás óta a legnagyobb politikai és jogi válság van.


Nyitókép: Katona Tibor / MTI

#Belföld#magyar péter#navracsics tibor#momentum#Vera Jourova

Címlapról ajánljuk